Wpis z mikrobloga

• 0
@jantarka: cokolwiek, w----a, p---s. Co złego jest w naturalności. Czym jest p---s żeby go ukrywać? Niech to bedzie rondo penisa- super!

Tęcza jest taka śmieszna.
  • Odpowiedz
@jantarka: patrząc na to pod względem ekonomicznym to powinni zrobić jakiś kompromis. Zaraz zaczną padać pytania "Czemu władza ma się ugiąć przed paroma idiotami?" - na tym polega demokracja. Cytując "Dwóch głupków z pod sklepu ma większe zdanie niż Ty". Nie obchodzi mnie czy tam jest tęcza pedalska, p---s czy co innego ale to, że renowacja idzie z kieszeni podatników. Jakby była taka tęcza PRZYKŁADOWO jak wyżej rzuciłem (polsko-węgierska) to
  • Odpowiedz
@Traviu: #trolololo

@keram244: nie ma zgody na wandalizm w przestrzeni publicznej. W Krakowie zniszczyli pomnik Inki - został odnowiony. Może nie powinni, bo się komuś nie podobał?

Stosunki by nam się zwiększyły z Węgrami od postawienia polsko-węgierskiej "tęczy"... Pomijając poprawność konstrukcji tego zdania, to są brednie.
  • Odpowiedz
  • 1
@jantarka: w Katowicach ciągle był zalewany farbą pomnik czerwonoarmistów. I co, kasa szła na czyszczenie. Ciągle jakiś p---s na pomniku czy po prostu oblany farbą. To jest ok, że miasto łoży na takie coś hajs?

Na szczęście w tym roku zniknął.
  • Odpowiedz
  • 0
@jantarka: oczywiście. Z tych trzech, które wymieniłaś jakąś wartość ma tylko pomnik Inki. A tęcza? Żadną. O czerwonych w ogóle nie wspominam...

A kasa szła/idzie.. i to dla mnie chore.
  • Odpowiedz
  • 0
@jantarka: a mnie wcale się nie podoba. Uważam to za cepelie.

Ładniejsze bylyby NATURALNE rośliny, kwiatki jakieś.. wtedy system wodny miałby jakieś normalne zastosowanie by to jakoś wyglądało- ten przeciwpożarowy to śmieszne i to marnowanie pieniędzy podatników.
  • Odpowiedz
@ortofosforan: tęcza gejowska, tęcza chrześcijańska... A co powiesz na to, żeby przestać do głupiej tęczy dorabiać ideologię i pozwolić jej być zwykłą tęczą? Interpretację jej jako symbolu pozostawmy każdemu z osobna. Dlaczego chrześcijańska miałaby być lepsza niż gejowska? Żadna z wymienionych nie jest neutralna światopoglądowo. Wyobraź sobie, że to zwykła tęcza. Taka, jakie pojawiają się czasem na niebie. To aż tak proste.
  • Odpowiedz
@jantarka:

Zarówno w zamyśle autorki instalacji miał to być syndrom pedohomolewactwa, jak i w ten sposób interpretuje to większość społeczeństwa, więc nie p-----l o żadnych chrześcijańskich symbolach.
  • Odpowiedz
@zawodowiec: nie "p------ę" o chrześcijańskich symbolach, tylko o symbolice ogólnie. O symbolice, która może być rozmaita, a dotyczy artystycznego przedstawienia tęczy - zjawiska optycznego pojawiającego się czasem na niebie.

• Odpowiedz
@socool: bez problemu sobie coś takiego wyobrażę, o ile tylko LGBT przestanie się z nią utożsamiać. I niech przestanie mieć barwy identyczne, jak na fladze LGBT, tylko barwy prawdziwej tęczy.
  • Odpowiedz
@jantarka: Symbole mają to do siebie, że zmieniają się z czasem i różnie się odczytuje w różnych kontekstach. Ta konkretna tęcza jest symbolem już nie tyle środowisk LGBT, co walki z nimi. Miała łączyć, a dzieli. Jeśli zostanie postawiona na nowo - spłonie. I znów będzie wojna o to, kto i dlaczego ją spalił.

Nie dziwię się jednak, że tęcza jest odbudowywana. Przecież to doskonały temat zastępczy. Każde jej podpalenie
  • Odpowiedz
plastykowe paskudztwo.

pojąć nie mogę, że w budżecie m.st. Warszawy nie znaleziono 80 000 zł na zabezpieczenia i ekspozycję dzieł światowej klasy malarza, mieszkańca Warszawy- Zdzisława Beksińskiego, natomiast ochoczo wydaje się 130 000 zł na plastykowe badziewie z chińskich, sztucznych habazi.
  • Odpowiedz