Szybkie pytanie, będę szykował miły wieczór ze znajomymi, i teraz nie wiem który z "przepisów" na pizzę wybrać. Robiłem już jakiś czas temu by RS i była zajebista - ale widziałem że parę osób miało co do tego zastrzeżenia i wiedzą jak zrobić "lepszą".
Mam natomiast taki przepis:
15 g świeżych drożdzy
6 łyżek letniej wody
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
225 - 250g mąki
1 łyżeczka soli
(to jest przepis na jedną mniejszą blachę)
oprócz tego jest pomysł na zrobienie czegoś takiego(podobno będzie git):
@papiez_: Ja się nie spuszczam. Ja po prostu uważam (po sprawdzeniu wieeeeelu innych przepisów), że przepis RS jest najprostszy, wychodzi najlepsze ciasto i najważniejsze:
@biczplis: #!$%@? przecież on się nie rózni niczym od masy przepisów z neta i tych które są w książkach xD to tak jakby dyskutować nad tym który przepis na jajecznicę albo kanapki jest najlepszy.
Mam natomiast taki przepis:
15 g świeżych drożdzy
6 łyżek letniej wody
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
225 - 250g mąki
1 łyżeczka soli
(to jest przepis na jedną mniejszą blachę)
oprócz tego jest pomysł na zrobienie czegoś takiego(podobno będzie git):
500g mąki
1/3 kostki drożdży
2 łyżeczki soli
3 łyżeczki cukru
1/3 szklanki oliwy z oliwek
szklanka wody.
No i chyba najpewniejsza opcja to przepis by RS:
http://forum.purepc.pl/topic/208065-pizza-by-rs-krok-po-kroku/
Mógłby ktoś doradzić? Z góry dzięki :)
#pizza #gotujzwykopem #pizzabyrs
kuchnia to nie laboratorium
@papiez_: Tylko Gordona Ramseya. I CO TERAS?
@katera: Widocznie masz chu...steczkowe naczynie.