Aktywne Wpisy

maybe +50
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Announcing a specification for PHP
A swoją drogą wszyscy wielbiciele nowoczesnych/szybkich technik powinni powiedzieć: od 20 lat działa i pchnęło Internet do przodu że hoho. Czyli jakoś nie do końca była specyfikacja potrzebna....
'lingua-franca of the internet' my ass :)
Procentowo wygrywa, ponad 50%. Nie chodzi mi o to. Lingua franca to nazwa na język uniwersalny i rozumiany przez wszystkich z danej działki. A jak ktoś robi webdev w pythonie/ruby/XXX to często w ogóle nie zna PHP.
Linguą francą webdevu jest raczej javascript - ciężko bawić się w webdev bez choćby podstawowej znajomości. Niezależnie czy backen w PHP, Ruby, Pythonie :)
Ogólnie nie mam nic do PHP(poza tym, że kod wygląda w nim brzydko :) ), kiedyś coś nawet kodziłem. Tak mi się po prostu rzuciło w oczy coś, z czym się nie zgadzam. :)
HTML, JS i CSS są zrozumiałe dla przeglądarek, więc innego wyjścia w webdevie raczej nie ma :)
Go jest kompilowany.
E tam bojówka. Obczaj sam i oceń czy Ci pasuje do tego co właśnie robisz lub chcesz robić. Ja polubiłem za minimalizm, szybkość i to, że kompilowany właśnie, i gdy słyszę znowu o railsach czy pehapie to mi słabiej, bo wychowany jestem na C i Javie i jakoś tak te skrypczenie średnio mi leży, choć teraz obczajam node.js (równolegle z js) i zobaczymy co z tego wyniknie.
Kiedys chcialem uzywac websocketow i trafilem na node.... odbilem sie i napisalem appke w cpp z uzyciem websocketpp z githuba
http://golang.org/doc/articles/wiki/