Wpis z mikrobloga

Wykopki z #bydgoszcz posiadajace grupe krwi 0Rh- serdecznie prosze o podzielenie sie. Leze w szpitalu wojskowym od piatku czekam na operacje naczyniaka mozgu I niestety ciagle jest odwlekana. Prosze bardzo o podzielenie sie swoja szlacjetna krwia ze zwyklym prostym mirkiem w szpitalu wojskowym do godziny 13 #krew #krwiodawstwo
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateuszjestfajny: Nie wiem czy użytkownikowi @jaras2: chodziło o to co mi teraz. A mianowicie ide sobie do swojego szpitala oddaje swoja krew np. ab rh+ i mowie, ze to dla Ciebie (podaje jak sie nazywasz, ktory szpital etc) no i wtedy ludzie ze szpitala patrza, ze Ty potrzebujesz takiej, a nie tej co ja oddalem. Wtedy rozkminiaja po innych szpitalach ktore maja dużo Twojej, a mało tej mojej.
  • Odpowiedz
Tylko nie wiem czy to nadal tak działa, pamietam, ze 3 lata temu jeszcze coś takiego było...

@07zglosSie: @jaras2: mówiono, że zostanie to zlikwidowane - bo to działanie nieetyczne na którym zyskiwały szpitale, które za krew płacą a tak płaciły mniej

Natomiast @mateuszjestfajny ma dość rzadką grupę krwi więc może chodzić o to, że szpital nie chce (nie może) robić operacji planowej w czasie gdy krwi brakuje
  • Odpowiedz
@mateuszjestfajny: Powiem Ci, że obojętnie z jakiego miejsca w Polsce można oddawać krew. Tylko przy oddawaniu należy podać dla kogo i rezerwy są jakoś transportowane.

Mam 0 Rh -, dziś nie dam rady. Jutro mam urlop i pójdę do krwiodawstwa. Tylko podaj te dane, dla kogo i jaki szpital.
  • Odpowiedz
@mateuszjestfajny: mireczki... moja mama ma taką krew, od lat mówię jej aby się nią dzieliła z innymi, ale jej nie da się przegadać... aż ręce mi opadają jak czytam prośby o pomoc o tę krew, a ona zawsze odmawia... Jak zobaczyła u mnie kiedyś karteczkę w portfelu, że w razie śmierci zgadzam się na oddanie organów to mi ją podarła.
  • Odpowiedz