Wpis z mikrobloga

@serial28: gdyby zaktualizować obrazek do dzisiejszego stanu rzeczy to wyglądałby tak, że Safari nie obsługuje odpowiedzi, Opery nikt nie słucha, a Chrome zamienił się z IE miejscami. :D
  • Odpowiedz
@gzegzolka: ale Opere to Ty szanuj ..

@mlg20: Opery już nie ma. Używałem od którejś wersji 7.x, jeszcze jak był banner reklamowy płatnej wersji. Jak Opera poszła to piachu i stała się bękartem Chrome, to przesiadłem się na Chrome - po co mam używać imitacji, która nic nie daje więcej? Od ponad roku śledzę blog deveoperów i odczuwam tylko coraz większą żenadę (choćby kwestia menadżera zakładek). Tylko ślepy
  • Odpowiedz
@mesrs123: Te rankingi nigdy nie miały sensu - IE tracił do pozostałych przeglądarek raptem kilka milisekund, co w codziennym użytkowaniu jest praktycznie niezauważalne. Ja używam IE od wersji 9 - poprzednie wersje trochę się wieszały, ale od 9 nie mają tego problemu. Po co mi inna przeglądarka, jak w systemie już mam dobrą?
  • Odpowiedz
@The_Qwerty: @mesrs123: nie używam IE, bo jest jeszcze mało wygodny, ale IE11 jest z tego co zaobserwowałem najszybszą przeglądarką i płynniejsza, strony wyglądają o wiele lepiej niż na Chrome, Mozilla. No ale jak to można chwalić IE, przecież fejtowanie jej to takie modne;)

@kw401:
  • Odpowiedz
@qlimax3: alez ja wcale nie hejtuje. Na Windowsie sam uzywam 10 i 11. Na XPku tylko seamonkey, A debian to Epiphany.Nie ma za bardzo alternatyw.

Chrome - muł, Firefox - muł, Opera - za stara, Chropera - tnie.

• Odpowiedz
@The_Qwerty: twój wpis na takiego mi wyglądał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Większość i tak "wie", że IE to najgorsza przeglądarka (bo podobno, używanie IE to jak granie w metina i używają jej tylko starsze osoby w urzędach itp). ;p

Ta opinia nie wzięła się znikąd, bo wcześniejsze wersje "ssały pałkę", ale IE11 pozytywnie mnie zaskoczyła ;)
  • Odpowiedz
@serial28: IE11 jest świetną przeglądarką. Najszybsza i najstabilniejsza z tych "najpopularniejszych". Gdyby nie to, że nie ma na niego tylu dodatków, co na Chrome, z których korzystam, to na pewno bym się przerzucił.
  • Odpowiedz
@The_Qwerty: jakby jeszcze IE11 miał więcej przydatnych dodatków, to już byłoby super, ale na razie słabo z tym jest i dlatego siedzę na Chromie.

@dzumper: odpal wykop w IE11 i Chromie to zobaczysz. Innym może nie pasować, ale mi bardziej odpowiada ten z IE11.

Płynności przewijania stron w IE11 jest najlepsza ze wszystkich przeglądarek.
  • Odpowiedz