mirko_anonim
✨ Sentyment do rodzinnych stron po latach Ⓘ
Czy was też ciągnie w wasze rodzinne strony? Mam wrażenie, że wyjeżdżając na studia, za granicę mając te 20 lat, decyzję podejmowało się po prostu, w chwilę. Nowy etap, nowa przygoda. Było jakoś łatwiej.

Teraz, z wiekiem, mam sporo sentymentów do okolic z których pochodzę. Nie idealizuję bo do ideału daleko, Polska powiatowa w ktorej nigdy nie chciałem mieszkać ze względu na perspektywy, a jednak po latach czuje ze to moje miejsce ;)

Też tak macie?

#relacje #psychologia #rodzina #sentymenty

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
ED_HMC
Mam dokładnie tam samo. Czuję duży sentyment do miejsc z których pochodzę. Ot taka rosnąca z wiekiem nostalgia.
Ale parafrazując mema " tam już się nie da iść". Ludzie których znałem odeszli, miejsca się zmieniły.
1
sberatel
0
mirko_anonim
arogancki-marzyciel-23: nie, zupelnie. Wrecz szkaluje czasem z anonimowego konta na fb ze to slumsy (bo to gorsza dzielnica warszawy niz teraz mieszkam). Ale troche jest racji i tam jest bardziej pato, masa robotnikow, imigrantow.

Teraz mieszkam w bardziej cywilizowanym miejscu (ludzie dzien dobry mowia), choc tam tez nie bylo tak zle - jak poza warszawa (XD)

W ogole szerzej bawi mnie zjawisko ktore poruszasz, bo ludzi czesto ciagnie i widzialem tego idiotyczne przyklady
0
Marmite
Nie. Moje rodzinne strony to głębokie zadupie, wymierająca wieś w regionie bez żadnych perspektyw. Romantyzuję i idealizuję wspomnienia stamtąd, ale kompletnie mnie tam nie ciągnie.
0