Wpis z mikrobloga

@darek-jg: Gdyby zaczęli ścigać za obrażanie Prezydenta (defacto to przestęsptwo) - a niektórym by się należało, bo są konta propagandowe takie, że każdego dnia wylewają ściek obrażając Prezydenta - to pewnie byłby kwik, że opresyjne państwo i nasyła się służby na biednych ludzi xD.
  • Odpowiedz
@Wladcamatek: Na pewno. Cały 1 wyrok na kilka lat - jeszcze zazwyczja jak ktoś się zpaomni publicznie w większym gronie i sprawa jest medialna xD.

Wejdź sobie na portale tych wszystkich propagandzistów koalicji (od niby "zwykłych użytkowników" po przekwietłe gwiazdy TV czy muzyczne, które produkują każdego dnia obrzydliwe propgandowę posty) - zobacz jak często oni przekraczają granice, a co się dzieje w komentarzach.

Takiego zezwierzęcenia jeszcze nigdy nie było. Czy
  • Odpowiedz
@Kawa_z_cynamonem:
Rozumiesz o czym dyskutujesz? Opinia Prezydenta nie ma tu nic do rzeczy.

Znieważenie publiczne prezydenta jest przestępstwem, ścigany z urzędu. Zatem ustawodawca zakwalifikowł to jako poważniejszy czyn niż wykroczenie (np. nieprawidłowe parkowanie czy przeklinaanie w miejscu publicznym). I przestępstwo to jest ścigane z urzędu, czyli:
- Inicjatywe wszczęcia postępowania mają organy ścigania, a nie pokrzywdzony.
- Wola pokrzywdzonego nie
  • Odpowiedz
@Substytut: ale ja troche nie rozumiem z czym masz problem każdy polityk jest jechany w Posce od prawa do lewa nie wiem czemu prezydent miałby miec ulgi w tym temacie taka jest rola polityka żeby brać to na klate a ten smieszny przepis o nieobrażaniu prezydenta to do w-------a jest niezależnie kto by sprawował władze
  • Odpowiedz
@Wladcamatek: I tak, i nie. Na pewno nie powinno być to nadużywane, ale bez przesady jak jacyś upadli "gwiazdorzy" zwolennicy KO na swoich profilach jadą wprost pisząc obraźliwe rzeczy na Prezydenta, a w komentarzach masowo podsycana jest agresja to nie tak to powinno działać.

Wiadomo, że jakaś krytyka, nawet nieuzasadniona, podśmiechujki, jakieś żarty nie powinny być karane.
  • Odpowiedz
@Substytut: jedyny sensowny sposób na to to uważam zakazanie social mediów ew mozliwosc logowania tylko podwładnym dowodem itp i btw nie czytałem komentarzy o prezydencie ale na pewno nie są jakieś gorsze od innych polityków
  • Odpowiedz