Wpis z mikrobloga

Co zrobić najpierw?

• Iść na bieżnię 9.5% (2)
  • Sprzątać 90.5% (19)

Oddanych głosów: 21

• 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@liz_mi_piety: witaminę D suplementuję cały rok. Drugi dzień mnie trzyma, to jakiś wirus i najpewniej po weekendzie przyjdzie w końcu poprawa. A Ty coś suplementujesz?
  • Odpowiedz
@TheKa: ja to połowę apteki suplementuje. Wit D o której mi przypomniałaś, omega 3, cynk i selen z innymi witaminami.

Słabo, że akurat na weekend przyszło. Chociaż na to to nigdy nie ma dobrego czasu.
  • Odpowiedz
  • 0
@liz_mi_piety: i jaką dawkę wit. D zażywasz?
To faktycznie sporo witamin. Czujesz poprawę sprzed suplementacji?
Prawda. No ale zaczął się już taki czas, że mnie to sieknie do końca roku pewnie z dwa razy jeszcze
  • Odpowiedz
  • 0
@liz_mi_piety: stany depresyjne też zmniejsza, choć te pewnie u Ciebie nie występowały i nie występują.
Zaczęłam suplementację tak na poważnie od lutego i do końca kwietnia z poziomu bodaj 21 czy 22 podniosło się do chyba 57. Przez wakacje nie brałam już tak regularnie i teraz przy najbliższej okazji planuję sprawdzić jak sytuacja wygląda aktualnie
  • Odpowiedz
  • 0
@liz_mi_piety: a teraz występują?
A planuję mieć witaminę D na poziomie pomiędzy 60 a 65 ;)
U mnie jeszcze ferrytyna leżała i miałam anemię, ale po tych dwóch miesiącach też mi się ładnie podniosła, a suplementowałam tylko 10 tabletek żelaza na receptę, a później tylko zwiększyłam ilość czerwonego mięsa w diecie
  • Odpowiedz
@TheKa: teraz jestem na lekach bo miesiąc temu byłem u lekarza ale trochę podkolorowałem żeby zwolnienie dostać. W połowie miesiąca pójdę na kontrolę i już prawdę będę mówić i zobaczymy co stwierdzi.

Też będę badał ferrytynę bo raz mam w dolnej normie, a raz po środku ale to niech lekarz ocenia co z nią jest nie tak, że tak skacze.
  • Odpowiedz
  • 0
@liz_mi_piety: to może do tego wszystkiego za krótko śpisz?
Jak miałam niższe poziomy wit. D i ferrytyny to odnoszę wrażenie, że czułam się gorzej
  • Odpowiedz