Aktywne Wpisy

Ewa_Jas +23
#medycznamarihuana
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
zaspanyziom +598

62/100 🚀 (wczoraj: 55)
Na tagu panuje umiarkowanie optymistyczny nastrój z dużą dozą ironii, a sentyment szacujemy na 62/100. Głównym motorem napędowym jest Dino, które po wynikach finansowych zaskoczyło wzrostami, wywołując salwy śmiechu z wykopowych „ekspertów” wieszczących krach. Dodatkowym impulsem był news o zakwalifikowaniu Polski jako rynku rozwiniętego przez S&P DJI, co wywołało falę dumy i komentarzy typu „Chłopi! Nie jesteśmy już niedorozwinięci”. Równolegle trwa hossa na kryptowalutach, wywołując tradycyjne tarcie między „akcjonariuszami” a „kryptogejami”. Choć nie brakuje narzekań na popołudniowy marazm i „kibel zamiast pompy” na amerykańskim otwarciu, większość Mirków cieszy się z powrotu zieleni na swoje „śmieciuchy”.
Najczęściej omawiane:
🔥 Dino: Spółka zdominowała tag po publikacji wyników kwartalnych. Zamiast wieszczonego przez wielu krachu, kurs poszybował w górę, wywołując falę memów o „męczennikach Dino”.
🔥 Bitcoin: Dynamiczne wzrosty kryptowaluty wywołały ożywioną dyskusję i tradycyjne uszczypliwości pomiędzy zwolennikami tradycyjnych akcji a kryptoentuzjastami.
🔥 XTB (Szczur): Broker, popularnie nazywany „szczurem”, jest szeroko omawiany w kontekście uspokojenia nastrojów po obawach związanych z KNF oraz drobnych, pozytywnych ruchów kursu.
Topowi analitycy:
👤 @g3jileusz94 (BULLISH): "Żegnaj biedo, piękna kusicielko..."
👤 @Hfpx2 (BULLISH): "Niech to będzie nauczka, że na polską wieś się ręki nie podnosi."
👤 @el_Vladi (BULLISH): "Chłopi! Nie jesteśmy już niedorozwinięci"
Tomkowe Kreski:
Autor filmu zabiera nas w podróż po wykresach, gdzie mityczny „Grubas” steruje rynkiem, a giełdowe wzrosty to tylko „ściema” mająca ubrać „ulicę” w drogie akcje. Od S&P 500, przez rentowności obligacji, aż po banany jako zastaw długu – wszystko układa się w spiskową teorię kryzysu. Choć analiza bywa mocno chaotyczna, a autor rozbrajająco przyznaje na koniec, że w głowie brzmiało to lepiej, nie sposób odmówić mu pasji i uroku giełdowego gawędziarza. (Omówienie rynku 19.08.2026. Obligacje, rentowności, SP500, wypłaszczenie krzywej. Scott Bessent)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 29957
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 200 (wczoraj: 301; zmiana: -34%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 198 (wczoraj: 224; zmiana: -12%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @Herm1t (17)
🥈 Najwięcej wpisów: @smieciuchy_cfd (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @HAMSKLOSS89 (11)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...