Aktywne Wpisy
saakaszi +176
Ta jest dobra XD( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #patodeweloperka #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #polska #konfederacja #bekazkonfederacji #heheszki
#neuropa #patodeweloperka #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #polska #konfederacja #bekazkonfederacji #heheszki
Dymass +66
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
czy można zupełnie bezkarnie używać sprzęt audio robionego pod 220V 50Hz i zasilać go z naszej sieci napięciem 230V 60Hz?
Przymierzam się do zakupu sluchawkowego wzmacniacza lampowego i zobaczylem bardzo fajny model w Chinach (G&W T2.6F), ale jest to wczesny model, jeszcze nie eksportowy, stąd moje pytanie....
Nie spalę sprzętu? Nie będzie buczeć? Jakieś parametry ulegną zmienie, czy nie?
#elektronika #elektrotechnika #elektroda #elektryka #audio
@dzikireks: china eksport (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Tolerancja napięc na poziomie +/- 10% na pewno jest przewidziana.
@dzikireks: http://3.bp.blogspot.com/_tGpgGfsDRgU/TNaFDKGe4WI/AAAAAAAAACc/yY4ZXx3mMgo/s1600/CE+Mark.BMP
@dzikireks: @przech: http://www.ornec.com/g-w-t2-6f_QQC100020C
z resztą to jest sprzęd lampowy, nawet i 300V by wytrzymał pewnie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Myślę, że producent miałby uzasadnienie dla odmowy uznania reklamacji jeśli urządzenie się podłącza do innego, niż znamionowe napięcia zasilania.
(w sumie najbardziej obawiam sie potencjalnych szumow przy wyzszym napieciu i krotszego zycia podzespolow, ale moge sie mylic, bo o elektryce to mam metne pojecie)
Normalnie wzialbym nowke sztuke, ale egzemplarz, ktory przykul moja uwage ma duzo lepsze lampy, a do tego
@dzikireks: K340? Klasyk. Sam je kiedyś chciałem przygarnąć. To jaki masz teraz wzmacniacz do napędzania tych wszystkich słuchawek? Lubujesz się w mid-endzie że aż masz 3 słuchawki tej klasy i nie idziesz wyżej? ;p
Zupelnie nie toleruje Sennheiserow, dla mnie one wszystkie dudnia, a muzyka brzmi jakby
Mówisz że lepszych kobiecy wokali od tych na K702 nie słyszałeś? No to teraz dałeś mi misję, bo nie słyszałem ich jeszcze a kobiecy wokal to coś
Aune T1 podpiety do kompa, wiec pilnie potrzebuje czegos normalniejszego, a ze szukalem czegos w przedziale do 500 dolcow, to zastanawiam sie miedzy darkvoice, a G&W T2.6F wlasnie.
No o HD800 to mnostwo dobrego slyszalem, wlasciwie to same zachwyty, ale nie mialem przyjemnosci ich slyszec.
@przech:
@djbuh:
@dcmotor:
@dzikireks: tolerancja dla sieci 230V to -10%~+5% czyli 207v do 241.5V
No ale do k340 potrzeba zdecydowanie wiecej mocy, a wybor na lampy jest