Wpis z mikrobloga

Co dzisiaj gotujecie na obiad? Ja jeszcze nie wiem i jest mi z tym źle :-/
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gosuvart: dla mnie danie pod tytulem kuskus oznacza: polprodukt z rynku, oliwa z oliwek/olej, zolta maka (zawsze zapominam, jak sie nazywa) i ucieramy. Marchewki, ziemniaczki, kapusta, ogorasy, plus pare innych rzeczy chlup do wody do dolnej czesci garnka, kuskus do gornej (tej z dziurkami) i gotujemy az para zacznie przez gore przelatywac. Zdejmujemy, trzemy w raczkach dalej (uwaga gorace!) i powrot na pare. Ze 3 razy tak. Potem szamanko. Mniam.
  • Odpowiedz
@gosuvart: pytales o obiad :P

Jak chcesz sniadanie to skocz do tesco, netto czy biedry po "ciasto francuskie" takie w plackach, parowki i ser. Plus ketchup czy jakus sos. Parowka w ser, ser w ciasto, troche sosu lub nie w srodek i do rozgrzanego piekarnika. Mniam.
  • Odpowiedz
@gosuvart: ooo albo takie cus se zrob na obiad:

Naczynie zaroodporne wysmaruj tluszczem, pokroj pieczarki, cebule, ziemniaki cienko w talarki), do tego kasek piwny (wedzony kurak) lub inne wedzone cos, np kielbasa wolowa z gzeli jest zajebiaszcza, tylko droga, kapusta. Uloz warstwami, przesypujac odrobine sola i pieprzem. Na wierzch kapusty pozostalosc, przykryj i do rozgrzanego piekarnika. Gdzies tam troche czosnku mozesz dac po drodze. Po upieczeniu/ugotowaniu wyjmij, wywal przypalona kapuste
  • Odpowiedz
@gosuvart: choc ostatnio moja rodzicielke zaskoczylem czyms innym. Wzialem ser plesniowy, trojkaciki kiri czy jak im tam, jakis zolty ser, gesta smietane, rozdrobniony szpinak (uzylem mrozonego), przyprawy. Mieszajac rozpuszczac/podgrzewac. Makaron gotujac w miedzyczasie. Makaron na talerz, sosik na makaron i znow mniam. Jak ma byc mieso, to zawsze jakis drob tam wcisniesz jakos ladnie. Szybkie, proste, smaczne.
  • Odpowiedz