Wpis z mikrobloga

czyli tylko 28% z 30% krakowian jest przeciwko sct, circa about 10% Krakowa? Czyli 90% jest za

@gaz_wieprzowy: Nie, bo to by oznaczało, że 95% jest przeciwko- bo więcej głosów oddano za odwołaniem Miszalskiego niż go wybrało w wyborach. Więc ergo ci którzy nie głosowali na Miszalskiego w wyborach są przeciwko SCT. Jeśli iść twoją pokrętną logiką, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
Jeśli iść twoją pokrętną logiką, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.

@djtartini1: jeśli iść moją logiką to 90% krakowian nie ma problemu z SCT ale chętnie zobacze Twoje wyliczenia, bo na razie nic nie przedstawiłeś
  • Odpowiedz
jeśli iść moją logiką to 90% krakowian nie ma problemu z SCT ale chętnie zobacze Twoje wyliczenia, bo na razie nic nie przedstawiłeś

@gaz_wieprzowy: Ty również nie. Oczywiście, że przedstawiłem- to, że więcej osób zagłosowałi w wyborach przeciwko Miszalskiemu niż za nim- różnica większa niż teraz w referendum. Więc ci którzy na niego nie głosowali musieli być za SCT skoro robisz już takie założenia. Nieprawdziwe, bo stereotypowe plus nie zakłada,
  • Odpowiedz
Więc ci którzy na niego nie głosowali musieli być za SCT skoro robisz już takie założenia.

@djtartini1: no raczej musieli być przeciw SCT, nie rób k---y z logiki.

Nieprawdziwe, bo stereotypowe plus nie zakłada, że powodów głosowania przeciwko Miszalskiemu było kilka nawet u jednej osoby.

@djtartini1: oczywiście mogło być, ale skoro sondaż podaje tak to licze tak, 28% z sondażu razy 30% frekwencji daje (około) 10%.
  • Odpowiedz