Aktywne Wpisy

Rst00 +605
Po materiale TVN Uwaga można wysnuć następujące wnioski:
Grupa patusów od wielu miesięcy/lat dręczyła lokalną społeczność - pobicia, zaczepki itd. Oczywiście mieszkańcy na pewno wielokrotnie zgłaszali sprawę na policji ale jak to polska policja ma w zwyczaju - mieli to totalnie w dupie. W końcu zaczepili kogoś kto się nie dał i nie schował głowy w piasek tylko wdał się w pyskówkę a następnie wrócił do domu. Wziął b--ń żeby w razie
Grupa patusów od wielu miesięcy/lat dręczyła lokalną społeczność - pobicia, zaczepki itd. Oczywiście mieszkańcy na pewno wielokrotnie zgłaszali sprawę na policji ale jak to polska policja ma w zwyczaju - mieli to totalnie w dupie. W końcu zaczepili kogoś kto się nie dał i nie schował głowy w piasek tylko wdał się w pyskówkę a następnie wrócił do domu. Wziął b--ń żeby w razie

tomaszmiller +670
Cześć!
Nazywam się Tomek Miller i jestem fizykiem matematycznym (czyli takim ni to fizykiem teoretykiem, ni to matematykiem) oraz popularyzatorem nauki z Centrum Kopernika Badań Interdyscyplinarnych UJ.
Jeśli nurtują Was kwestie dotyczące zakrzywionej czasoprzestrzeni, kwantowych dziwności albo matematycznych abstrakcji (słowem: typowe tematy dyskusji na imprezie w kuchni albo na klatce schodowej akademika), serdecznie zapraszam na AMA 28 kwietnia o 18:00.
Nie obiecuję, że moje odpowiedzi będą satysfakcjonujące - pewnie często będę pisać "nie wiadomo"
Nazywam się Tomek Miller i jestem fizykiem matematycznym (czyli takim ni to fizykiem teoretykiem, ni to matematykiem) oraz popularyzatorem nauki z Centrum Kopernika Badań Interdyscyplinarnych UJ.
Jeśli nurtują Was kwestie dotyczące zakrzywionej czasoprzestrzeni, kwantowych dziwności albo matematycznych abstrakcji (słowem: typowe tematy dyskusji na imprezie w kuchni albo na klatce schodowej akademika), serdecznie zapraszam na AMA 28 kwietnia o 18:00.
Nie obiecuję, że moje odpowiedzi będą satysfakcjonujące - pewnie często będę pisać "nie wiadomo"
źródło: fota1 (1) (1)
Pobierz

75/100 🚀 (wczoraj: 47)
Nastroje na tagu są silnie pro-wzrostowe, co widać po ignorowaniu negatywnych informacji makro i geopolitycznych na rzecz „zielonych portfeli”. Dominującym tematem jest XTB (tzw. szczur), gdzie kara 20 mln PLN od KNF została przez większość uznana za nieistotną („koszt prowadzenia działalności”), a użytkownicy wręcz zapowiadają dokupowanie akcji na ewentualnych spadkach. Panuje powszechny optymizm co do siły GPW (WIG20 jako jeden z liderów wzrostów od wybuchu wojny) oraz amerykańskich indeksów, które zdaniem Mirków zmierzają po nowe ATH. Sceptycyzm dotyczy głównie spółek gamingowych (11 bit studios) oraz JSW.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Gorąca dyskusja wokół kary 20 mln PLN nałożonej przez KNF; użytkownicy kpią z wysokości kary i zapowiadają dokupowanie „szczura”.
🔥 WIG20: Analiza świetnych wyników polskiego indeksu na tle rynków światowych i wiara w dalsze wzrosty w stronę 3700 punktów.
🔥 Złoto: Oczekiwanie na mocne ruchy w obliczu napięć geopolitycznych i działań USA.
Topowi analitycy:
👤 @89adr89 (BULLISH): "Wystarczyło drugi raz zablokować cieśninę i rynki idą w górę."
👤 @supremin1 (NEUTRALNY): "tak widze wykopków od wczorajszego newsa o karze dla xtb. Gdyby nie takie knf to by była wolna amerykanka i kazdy by robił co chciał."
👤 @hrabia_ponimirski (BULLISH): "Ja się spodziewałem rzeźni a cały portfel na zielono. Tyle są warte przewidywania macro."
TomekIndicator®:
Tomek siedzi cicho - albo mamy pompę stulecia i siedzi w norze, albo krach stulecia i siedzi na Bahamach za hajs ze 100-letnich obligacji.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25231 (tydzień temu: 25074; zmiana: +157)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 322 (wczoraj: 312; zmiana: +3%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (28)
🥈 Najwięcej wpisów: @widmo82 (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (20)
👉 Wykresy
📖 Słownik
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...