Wpis z mikrobloga

Cześć, przymierzam się do zakupu Lumii 930.

Nie miałem do czynienia wcześniej ze smartfonami. Gdzie znajdę spis jakiś przydatnych aplikacji, które polecacie? Jakiś aktualny spis, a nie sprzed roku.

Z tych, które myślę, że mi się przydadzą to potrzebuje czegoś do jeżdżenia na rowerze: Endomondo czy Stravia?

No i coś do nagrywania rozmów, robienia zdjęć, nagrywania filmów co robi to dalej po zablokowaniu telefonu, a następnie wysyła wszystko automatycznie w chmurę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Coś do wypoku?

#lumia #lumia930 #windowsphone #bojowkawindowsphone
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nirguna: wejdź przez przeglądarkę w sklep i tam są najlepsze bezpłatne i inne tego typu kategorie. Do nagrywania rozmów nie wiem czy coś jest. Do robienia zdjęć nokia ma całą paletę aplikacji a z systemem zintegrowana jest chmura OneDrive. Wypok ma słabą aplikację sprzed dwóch lat chyba na pierwszego windowsa więc lepiej przypiąć sobie stronę internetową na pulpit i z tego korzystać
  • Odpowiedz
@Nirguna: Serio chcesz L930? To wcale nie jest najlepszy smartfon, niby wszystko OK, ale nawet głupiego Glance Screen nie ma, bateria motzno słaba (a przynajmniej w L929 była słaba, a tu jest w teorii to samo).

No ale jeśli jesteś zdecydowany - W sklepie najlepsze bezpłatne i przeglądasz, co Ci potrzeba. Do uprawiania sportów Endomondo jest OK, ale jeszcze lepsze jest Zdrowie i Kondycja Bing - świetna appka. Robienie zdjęć
  • Odpowiedz
@Bialy_Mis: Obserwowałem parę dni tagi. Za dużo głupot i sprzeczek.

@xqwzyts: No przeglądam teraz płatne i bezpłatne. Jest w czym wybierać. Szkoda, że tego wypoku nie ma.( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Czipsu: Bawiłem się wystarczająco dużo Lumiami w marketach by wiedzieć, że to jest to, czego oczekuje. Plus korzystam z windows 8.1 na laptopie i uważam, że kafelki to przyszłość. Natomiast narzekających znajomych
  • Odpowiedz
@Nirguna: Ale źle mnie zrozumiałeś ;) Ja b--ń boże nie chcę odwieść Cię od Lumii - sam do nich ludzi namawiam, sam z nich korzystam i jestem bardzo zadowolony.

Po prostu chodzi mi o to, że L930 to średni wybór. L1520 jest lepsza, no ale 6", co może być dla Ciebie za duże. Ja już bym wolał nawet L920/ L925, która jest 2,5-3x tańsza od L930.

Jeśli jednak potrzebujesz 5"
  • Odpowiedz
@Czipsu: Tak, 1520 za duża. Myślałem o 920/925 bardzo długo, ale te telefony są wystarczająco długo na rynku. I wydaje mi się, że będą coraz mniej wspierane. Natomiast 930 dopiero się pojawia. Moja ostatnio nokia jest ze mną już 6 rok. Nie chce za 2 lata znowu wymieniać telefonu. ;-) Dlatego nastawiam się na coś zupełnie świeżego, może trochę łudząc się, że wystarczy na parę dobrych lat.
  • Odpowiedz