@ChineseMobilePhones: Uważam, że z racji cykliczności giełd, ostatni będą pierwszymi.
Kapitalizm nie jest po to żeby wyrobnik się wzbogacił. Bogaty wyrobnik staje się leniwy i nie chce mu się napędzać systemu. Dlatego raz na kilka lat trzeba go wpędzić w jakieś bajki i odebrać mu majątek. Smart money już od dawna robią przesiadkę.
@tom-ek12333: widziałem już ten news o JPM. Faktycznie, bo dokładnie ulica napędza te wzrosty i mega szybkie odbicia V na wykresie... Gdzie Ty żyjesz. @tom-ek12333 i jeszcze piszesz o tych wyrobnikach co na luzie po +200% na portfelu mają i nawet dużo więcej? Tag tutaj nawet poczytaj. Prawda jest jedna i sobie ją zaklinaj, cokolwiek byś nie kupował to byłbyś duuuuuzo na plus z akcji i nawet jak jebn...
Prawda jest jedna i sobie ją zaklinaj, cokolwiek byś nie kupował to byłbyś duuuuuzo na plus z akcji i nawet jak jebn... -4% jednego dnia to nic to nie zmieni.. ci co zarobili zdążą sprzedać z OGROMNYM zyskiem.
@ChineseMobilePhones: To nie jest trudne do zrozumienia dla mnie. Trudne jest do zrozumienia dla innych ten cytat:
"udało Ci się? Super. Ile jeszcze lat będzie Ci się udawać? Czy jesteś w stanie działać w
@tom-ek12333: nie podam Ci, bo to nie tak teraz działa. Grahama to w śmietniku szukać można... Masa wiedzy z książek nie ma żadnej racji bytu od ilu już lat? Wskaźnikiem jest hossa. Kiedyś już pisałem Ci, rok temu już mówiłem sam do siebie, że jakie to drogie wszystko, ale na szczęście nie wpadłem w pułapkę takiego myślenia. A Ty w niej siedzisz bez zarobionej kasy. I nie, nie mam na
@ChineseMobilePhones: Mi nie chodzi o to żeby nie inwestować. Inwestować tak, ale wiedzieć co się robi. Poniżej pokazuję, że w 2025 roku miałem 30% zwrotu z inwestycji. Inwestowałem tak jak reszta a teraz znalazłem asymetryczny trade, święty Graal moim zdaniem i się tym dzielę. Obserwuję także zachowania co się dzieje z ludźmi kiedy im się to pokazuje. Cały świat tak działa. Większość wybiera krótkowzrocznie.
@tom-ek12333: czyli ktoś to zarabia to nie wie co robi, bo rośnie i nie szuka tysiąca wykresów i tekstów w social mediach popierających jego sprzeczną tezę.. Jak wreszcie będziesz pewnego dnia miał rację to i człowiek na TLT z lewarem wejdzie - wtedy pewnie będziesz pisał że tak nie można ( ͡°͜ʖ͡°)
@ChineseMobilePhones: no nie jestem w stanie tego wyjaśnić a i może się mylę. Widocznie pewne rzeczy trzeba ocenić z perspektywy czasu, który wykracza poza hossę.
Zobaczymy jak rozegra się temat obligacji. Zakładam, że może to być nowy rynek który dopiero rozpoczyna rajd. Niżej bardzo nie spadnie ale ma ogromny potencjał.
@ChineseMobilePhones: mój ojciec inwestuje w nieruchomości. Nie przestanie. Ja zakładam, że spadki już się zaczęły i będzie się to pogłębiać. On, że skoro rosło przez 6 lat to i dalej będzie rosło. Tylko czas pokaże
@tom-ek12333: nieruchomości to zupełnie inny kawałek chleba. Tam na pewno nie będzie sprzyjać demografia i choćby skały srały to tam jest znany kierunek.. chyba że nam pół Afryki tutaj zwiozą, ale to nie wiem czy dobre dla posiadaczy nieruchomości w jakim byłby stanie ( ͡°͜ʖ͡°)
#gielda
źródło: 1000030757
PobierzKapitalizm nie jest po to żeby wyrobnik się wzbogacił. Bogaty wyrobnik staje się leniwy i nie chce mu się napędzać systemu.
Dlatego raz na kilka lat trzeba go wpędzić w jakieś bajki i odebrać mu majątek. Smart money już od dawna robią przesiadkę.
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzFaktycznie, bo dokładnie ulica napędza te wzrosty i mega szybkie odbicia V na wykresie... Gdzie Ty żyjesz.
@tom-ek12333 i jeszcze piszesz o tych wyrobnikach co na luzie po +200% na portfelu mają i nawet dużo więcej? Tag tutaj nawet poczytaj.
Prawda jest jedna i sobie ją zaklinaj, cokolwiek byś nie kupował to byłbyś duuuuuzo na plus z akcji i nawet jak jebn...
@ChineseMobilePhones: To nie jest trudne do zrozumienia dla mnie. Trudne jest do zrozumienia dla innych ten cytat:
"udało Ci się? Super. Ile jeszcze lat będzie Ci się udawać? Czy jesteś w stanie działać w
Wskaźnikiem jest hossa.
Kiedyś już pisałem Ci, rok temu już mówiłem sam do siebie, że jakie to drogie wszystko, ale na szczęście nie wpadłem w pułapkę takiego myślenia.
A Ty w niej siedzisz bez zarobionej kasy.
I nie, nie mam na
Poniżej pokazuję, że w 2025 roku miałem 30% zwrotu z inwestycji. Inwestowałem tak jak reszta a teraz znalazłem asymetryczny trade, święty Graal moim zdaniem i się tym dzielę. Obserwuję także zachowania co się dzieje z ludźmi kiedy im się to pokazuje.
Cały świat tak działa. Większość wybiera krótkowzrocznie.
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-15 o 19.46.40
PobierzJak wreszcie będziesz pewnego dnia miał rację to i człowiek na TLT z lewarem wejdzie - wtedy pewnie będziesz pisał że tak nie można ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zobaczymy jak rozegra się temat obligacji. Zakładam, że może to być nowy rynek który dopiero rozpoczyna rajd. Niżej bardzo nie spadnie ale ma ogromny potencjał.