Wpis z mikrobloga

Widziałem w gorących post z naszego tagu #przegryw i zrobiłem mema. Dopowiem też chwilę prywaty, bo miałem/mam podobną sytuację co OP tamtego postu.
W 2023 byłem w psychiatryku na terapii grupowej (na którą trafiłem po planach samobójczych), wiem, jaki jest tutaj stosunek do terapii, ale raz właśnie był poruszony temat tego, że nadal mieszkam z matką i bratem, który jest alkusem, więc patologicznie. No i się normiki odpaliły, że muszę się stamtąd wyprowadzić, aż terapeutka musiała ich korygować, że nie mają mi dawać rad, tylko mieliśmy się tej sytuacji przyjrzeć, najbliżej mojej sytuacji była jedyna kobieta, która miała dzieci, dwie córki, jedna patologiczna i jedna normalna, tylko ona twierdziła, że wyprowadzka to zły pomysł. No i koniec końców się nie wyprowadziłem, tylko zmieniłem sposób odbierania tego, w czym siedzę, czy jest lepiej? Po części tak, czy jakbym się wyprowadził, byłoby jeszcze lepiej? No właśnie nie jestem tego taki pewien, bo tak jak OP mam #depresja i #nerwica, a z depresją jest ciężko bez pomocy żyć, zwłaszcza emocjonalnej, o ile OP nie ma kompletnej patoli, w której nie ma ani grama dobra ze strony rodziny to wyprowadzka, zwłaszcza do pokoju może mu siąść na bani jeszcze bardziej niż sytuacja, w której jest, dodatkowo aspekt finansowy z pewnością też się odbije na psyche opa. Czy jest dobre wyjście z tej sytuacji? Według mnie nie, obie są w podobnym stopniu gówniane, a przedstawianie wyprowadzki jako złotego środka to zwykłe normickie brednie. To w sumie tyle, wnerwia mnie dawanie rad nie znając dobrze sytuacji, w jakiej jest drugi człowiek. Normicka empatia HA TFU
Lmaocetong2 - Widziałem w gorących post z naszego tagu #przegryw i zrobiłem mema. Dop...

źródło: glupierady

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Lmaocetong2

zmieniłem sposób odbierania tego, w czym siedzę, czy jest lepiej? Po części tak

Czyli co konkretnie zrobiłeś? Co masz na myśli pisząc „zmieniłem sposób odbierania”?
  • Odpowiedz
  • 0
Czyli co konkretnie zrobiłeś? Co masz na myśli pisząc „zmieniłem sposób odbierania”?

@Alzena: przestałem się tak przejmować bratem który chleje i poprawiłem relację z moją matką.
  • Odpowiedz
  • 0
@Alzena: no da się, bo ja wiem jak, po prostu to jego życie i on za nie odpowiada, ignoruje go ile sie da, nie bedzie mi niszczyć życia, jeden alkus mi już zniszczył (ojciec), nie pozwole drugiemu.
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2: Masz racje, jak ktoś ma depresję czy nerwicę, to nie ma nic gorszego niż wyprowadzka i siedzieć samemu.
Mieszkając ze starymi zawsze masz odezwać do kogo mordę no i bezpieczeństwo finansowe jest większe.

A p---------e, że wyprowadzka jest panaceum na wszystko to jedna wielka kpina.
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2 Bro, a nie myślałeś, żeby znaleźć sobie dziewczynę i wynająć z nią mieszkanie? Połowa kosztów z głowy, to takie proste!

( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW wynajmowanie pokoju z obcymi ludźmi to musi być konkretna męczarnia
  • Odpowiedz