O w mordę, ale to jest kretyn. On twierdzi, że KSEF polega na tym, że urzędnik siedzi i patrzy jak wystawiasz faktury BUHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHA. I ten gość prowadzi firmę i wysyła np. pliki JPK_VAT. Ciekawe czy urzędnik siedzi u niego w domu i patrzy jak to robi....
Fakty: fakturę KSEF możesz wystawić nawet w notatniku, jest to zwykły plik tekstowy XML. Następnie już wystawioną fakturę przesyłasz w ciągu 24h do systemu KSEF (plik wysyłasz, nikt nie patrzył co tam wpisałeś).
Kolejna bzdura, że on nie wie co wpisać jak system KSEF padnie a on wystawia fakturę o północy. No więc jest to sytuacja opisana w ustawie i rozporządzeniu. Fakturę wystawia tak jakby system działał i wysyła ją w ciągu 24h, jak każdą inną fakturę. Trochę dziwne, że przedsiębiorca nie wie co jest datą wystawienia faktury.
Zresztą może 3 osoby będą te faktury wystawiać i wysyłać z narzędzia rządowego, każdy program do faktur ma wtyczkę do KSEF i w nim się wystawia faktury jak zawsze, a program raz na wskazany czas wysyła je jako pliki do KSEF.
@NieoznaczonaReklama: Jaki to jest cep to ja nie mogę. Grubas myśli, że KSeF będzie szpiegował ludzi, śledził literka po literce co kto wpisuje i rejestrował ruch kursora. Jakim głupkiem trzeba być, żeby takie coś wymyśleć. Jak się pomylisz i wystawisz fakturę na 1 milion, a miało być 100k, wystawiasz korektę, to z jakiegoś urojonego przez Woźniaka powodu urząd i tak każe ci zapłacić VAT od miliona. Wielki "przedsiembiorca".
Tak jak podczas pandemii - "nie wolno czyścić terminali". Można i u mnie w pracy czyszczyli.
"Pieniądze w banku są banku a nie klienta, on ma tylko roszczenie, które bank może, ale nie musi spełnić" - tak mamy roszczenie, bo bank nie trzyma fizycznie naszej gotówki. On nią obraca. Wpłacamy pieniądz o nr seryjnym abc1234 a nam
Fakty: fakturę KSEF możesz wystawić nawet w notatniku, jest to zwykły plik tekstowy XML. Następnie już wystawioną fakturę przesyłasz w ciągu 24h do systemu KSEF (plik wysyłasz, nikt nie patrzył co tam wpisałeś).
Kolejna bzdura, że on nie wie co wpisać jak system KSEF padnie a on wystawia fakturę o północy. No więc jest to sytuacja opisana w ustawie i rozporządzeniu. Fakturę wystawia tak jakby system działał i wysyła ją w ciągu 24h, jak każdą inną fakturę. Trochę dziwne, że przedsiębiorca nie wie co jest datą wystawienia faktury.
Zresztą może 3 osoby będą te faktury wystawiać i wysyłać z narzędzia rządowego, każdy program do faktur ma wtyczkę do KSEF i w nim się wystawia faktury jak zawsze, a program raz na wskazany czas wysyła je jako pliki do KSEF.
#ator
Tak jak podczas pandemii - "nie wolno czyścić terminali". Można i u mnie w pracy czyszczyli.
"Pieniądze w banku są banku a nie klienta, on ma tylko roszczenie, które bank może, ale nie musi spełnić" - tak mamy roszczenie, bo bank nie trzyma fizycznie naszej gotówki. On nią obraca.
Wpłacamy pieniądz o nr seryjnym abc1234 a nam