Wpis z mikrobloga

mirki, mam oldschoolowe tannoye mercury mk2 z bardzo budżetowym wzmakiem hk6250. wiem ze mozna z tych kolumn mozna wyciągnąć trochę więcej, dlatego chciałbym zmienić wzmacniacz. jakaś używka do max 2 tys pln. polecicie coś?

#audiofile #audioboner #audio #glosniki #stereo
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@v-tec: dzięki, sprawdzę. opiszesz krotko jak taki zestaw grał z tannoyami? możesz mi jeszcze doradzić jakiś budzetowy konwerter, moze z bluetooth, bo obecnie mam połączonego wzmaka kablem jack do tylnego wejścia w komputerze.
  • Odpowiedz
@presburger: źródło miałem kiepskie: google chromecast. Duuużo basu (skręcałem na wzmaku), trochę słabo kontrolowany. Średnie ok, wysokie ok - nienatarczywe. Jak masz budżet to jako źródło polecam WiiM Pro. Jakiś lepszy wzmacniacz myślę że by lepiej z nimi zagrał. Może Cyrus One by je lepiej kontrolował?
  • Odpowiedz
  • 1
@Biuakke: @emjot86 testowałem dzis moje kolumny z nad c355, onkyo a-9010 i yamaha ax-590. wiadomo - wzmaki budżetowe, trochę droższe od obecnego harmana, ale wiecie co? zostaję przy tym starym harmanie. nie umiem tego wytłumaczyć, nie widzę jakiejś zauważalnej różnicy w odsłuchu. dokupię tylko do niego jakiegoś daca, fiio albo smsl.
  • Odpowiedz
@presburger: najwiecej to moze zdzialac PEQ w wiim mini ale do tego by sie przydal mikrofon pomiarowy :) tak czy siak smialo z EQ korzystaj zeby dostroic brzmienie do swoich preferencji. W wiimie to jest fajnie zrealizowane przez apke.
  • Odpowiedz
  • 0
@emjot86: jeszcze skusiłem się na harmana hk6550 - za 6 stówek, najwyżej sprzedam jak nie zagra bez większej różnicy. przy tych oldschoolowych tannoyach wzmak musiałby już być naprawdę dobry, żeby je ożywić. no i mam opcję na odsłuch z cambridge audio a500. czytałem też o tunningu tych monitorów - wymiana podzespołów, okablowania i wytłumienie. Wilk Audio przerabiał inne Tannoye i efekt jest wg mnie świetny.

https://www.youtube.com/watch?v=ymJ4vvqbcH8&pp=ygURd2lsayBhdWRpbyB0YW5ub3k%3D
presburger - @emjot86: jeszcze skusiłem się na harmana hk6550 - za 6 stówek, najwyżej...
  • Odpowiedz