Aktywne Wpisy

SiemaszLewackieK +42
Czy wy płacicie czynsz swoim rodzicom?
Zastanawiam się czy jestem niewdzięcznikiem, czy jest to czysty redflag.
Ostatnio życie w moim domu rodzinnym to piekło, straszny materializm i szukanie zarobku na członkach rodziny.
Mam
Zastanawiam się czy jestem niewdzięcznikiem, czy jest to czysty redflag.
Ostatnio życie w moim domu rodzinnym to piekło, straszny materializm i szukanie zarobku na członkach rodziny.
Mam
Czy przesadzam?
- Tak, powinieneś płacić 31.7% (602)
- Nie, nie powinno to mieć miejsca 68.3% (1299)

login0654 +216
AKAT-1 – pierwszy na świecie tranzystorowy analizator równań różniczkowych (komputer analogowy), konstrukcji Jacka Karpińskiego, wykonany w 1959 roku przez Instytut Automatyki Polskiej Akademii Nauk.
https://pl.wikipedia.org/wiki/AKAT-1
#ciekawostki #polacy #elektronika
https://pl.wikipedia.org/wiki/AKAT-1
#ciekawostki #polacy #elektronika
źródło: 1000097266
Pobierz

1) Całe nasze lotnictwo opiera się na amerykańskich maszynach. Nawet FA-50, mimo, że z Korei, mają amerykański silnik, amerykański radar i planuje się wykorzystywać na nich głównie amerykańską b--ń.
2) Obrona antybalistyczna opiera się na Patriotach, a co gorsze, kupiliśmy amerykański system dowodzenia i zarządzania obroną przeciwlotniczą, zamiast budować własny.
3) Jakieś matoły albo skorumpowane gnidy wpadły na pomysł, żeby w Borsukach i różnych innych pojazdach montować amerykańskie radiostacje Harrisa, mimo, że mamy własne. Jako powód podano ,,interoperacyjność" z amerykańskimi jednostkami.
4) Nie mam już siły kolejny raz pisać o tych zakichanych Apaczach za 40 miliardów złotych, które są nam potrzebne jak pięść do nosa.
5) Wszystkie nasze pociski cruise są amerykańskie,
6) Około 40% naszych czołgów to amerykańskie Abramsy,
7) Armaty stosowane na Borsukach i Rosomakach są amerykańskie, mimo, że są europejskie odpowiedniki.
Można tak wymieniać jeszcze długo. A te matoły chcą jeszcze kupować zajechane Strykery do generalnego remontu.
Kolejne duże kontrakty w USA powinny być traktowane jako zdrada narodowa. W trybie pilnym musimy kupić europejskie samoloty (i tak potrzebujemy dodatkowych maszyn) i zaprzestać takich szaleństw jak kupowanie radiostacji Harrisa.
#ukraina #polska #usa #militaria #wojna #nato #geopolityka