Wpis z mikrobloga

#androidbox #tvbox #iptv #androidtv #boxtv
Mam pytanie odnośnie uruchamiania Android Boxa MECOOL KT2 .Za każdym razem kiedy uruchamiam 1 przyciskiem pilota TV zarówno Android Boxa jak i telewizor, ten konkretny Android Box uruchamia się jakby od podstaw, pokazuje się ikona TV Box,potem migające ikonki uruchamianego adroidtv,dopiero na końcu po 30-40 sekundach pojawią się ekran startowy z obrazkami do aplikacji w boxie.

Mam porównanie z takim samym Android Boxem STRONG SRT420 ,gdzie po kliknięciu pilotem po kilku sekundach uruchamia się telewizor i od razu ekran startowy z aplikacjami Android Boxa.

Nie wiem w czym problem z MECOOL KT2.Czy w oprogramowaniu czy w ustawieniach.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam pytanie odnośnie uruchamiania Android Boxa MECOOL KT2 .Za każdym razem kiedy uruchamiam 1 przyciskiem pilota TV zarówno Android Boxa jak i telewizor, ten konkretny Android Box uruchamia się jakby od podstaw, pokazuje się ikona TV Box,potem migające ikonki uruchamianego adroidtv,dopiero na końcu po 30-40 sekundach pojawią się ekran startowy z obrazkami do aplikacji w boxie.

@marlod: Opisany przez Ciebie proces uruchamiania MECOOL KT2, gdzie za każdym razem widzisz logo startowe,
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@antoni-antonio dziękuję za odpowiedź sztucznej inteligencji😉
Usunąłem dodane urządzenia w postaci TV Samsung w ustawieniach Pilota. Przycisk zasilania jest teraz ustawiony na TV (CEC). Wygląda na to że box się szybciej włącza ,a sam telewizor trochę pozniej, ale i tak to trwa szybciej niż poprzednio. Trochę upierdliwe to było jak box się za każdym razem uruchamiał od początku.
marlod - @antoni-antonio dziękuję za odpowiedź sztucznej inteligencji😉
Usunąłem doda...

źródło: temp_file4287062018047565047

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Wracając do tematu. Sprawdzam inny telewizor,starszy typ Philipsa z 2009 roku i tutaj już ciężko ustawić 1 przycisk do włączania telewizora i android boxa zarazem. Dodałem w ustawieniach pilota ten telewizor I nie mam możliwości powrotu do TV CEC ,tylko wybór pozostaje na TV Philips. Włącza się albo telewizor a nie box, albo box a nie telewizor.
marlod - Wracając do tematu. Sprawdzam inny telewizor,starszy typ Philipsa z 2009 rok...

źródło: temp_file4039691454823527228

Pobierz
  • Odpowiedz