Wpis z mikrobloga

@Kossa1313 trzymam kciuki xD

Jednak fizyka każe być realistą
¯_(ツ)

Nie ma nic gorszego niż zaczadzeni propagandą... Oni w dobrej wierze zrobią krzywdę sobie i innym.
¯_(ツ)
  • Odpowiedz
W czasie gdzie naładujesz 10 osobowek naładujesz tylko jedna ciężarówkę, przy większej mocy co musisz dostarczyć do konkretnego punktu.

@G06DbT: jaka to różnica? 10 lat temu "eksperci" mówili, że to niemożliwe, żeby 10 aut na raz ładować na MOPie. Widziałem parkingi przy autostradzie z ponad 70 szybkimi ładowarkami, a z wolnymi są całe parkingi przy lotniskach tylko dla elektryków, tak samo w Oslo przy każdym miejscu parkingowym. A mówili, że
  • Odpowiedz
Dyskusja z tobą to mój błąd.

@Pan_krecik: oczywiście, że błąd, bo nie rozumiesz o czym chcesz dyskutować, co pięknie pokazałeś już pierwszym swoim postem.
  • Odpowiedz
@SamiS: A wiesz, że im więcej aut na raz się ładuje, tym mniejsza moc jest wysyłana do poszczególnej ładowarki?

No ale jeśli wierzysz, że na każdym MOPie będzie po 20 ładowarek 0,5 MW za 10 lat, to no... Życzę szczęścia w interesach.

Auta elektryczne fajne, ale nie należy tego napędu pchać wszędzie, a przynajmniej nie na obecną chwilę.
  • Odpowiedz
A wiesz, że im więcej aut na raz się ładuje, tym mniejsza moc jest wysyłana do poszczególnej ładowarki?

@G06DbT: wiem, w przeciwieństwie do Ciebie mam też wiedzę i teoretyczną i praktyczną ;)
  • Odpowiedz