Wpis z mikrobloga

@WinyI: Ja dodam tylko że każda muzyka która nie jest tworzona na prawdziwych instrumentach to w ogóle nie jest muzyka! Co to za problem podejść do komputera i trochę poklikać?
  • Odpowiedz
@WinyI: ja lubię każdy rodzaj muzyki, elektroniczną również i szkoda mi ludzi którzy mają taką spinę o ten gatunek, często i gęsto o tym mówią jak to gardzą takimi ludźmi, wręcz uważają się za lepszych słuchając tylk rocha metalu czy czegoś innego. Śmieszne to
  • Odpowiedz
@Marmite: Chciałbym to zobaczyć jak podchodzisz do komputera i "robisz muzykę"

To tak jakbyś "zrobił" w np. photoshopie idealne odwzorowanie tego, co chcesz zobaczyć. Ni c---a gościu, ni c---a
  • Odpowiedz
@Artron: Człowieku, ściągam fruity loops i robię muzykę w 20 minut, nie muszę mieć żadnych umiejetności tylko manuale z neta. A weź naucz się grać na gitarze na przykład i skomponuj taki odpowiednik Nothing Else Matters Metaliki albo coś Manowar.
  • Odpowiedz
@WinyI: no można, techno to określenie już wyszło z mody, widać że w temacie nie siedzisz, teraz mówi się electro i to jest wbrew pozorom bardzo roznorodna muzyka, ale co ty mozesz o tym wiedziec skoro kojarzy ci sie tylko z techniawą puszczaną przez dresy? Jesteś ignorantem i tyle :)
  • Odpowiedz
Gram na gitarze od 10 lat, w FL Studio "siedzę" powiedzmy jakieś 7 lat.

W 20 minut gościu to nawet dobrej stopy nie zrobisz.

A gdzie aranżacja? Pomyśl jeszcze od strony czysto melodyjnej. Myślisz, że w elektronice nie masz żadnych akordów, te dźwięki są ułożone czysto z d--y?

Ehh.. Szkoda słów panie
  • Odpowiedz
@WinyI: Kolego widzę, że nawet nie spróbowałeś takiej muzyki. Sam słuchałem kiedyś tylko klasyki takiej jak Dire Straits itp. Myślałem tak jak ty, że muzyka elektroniczna to prosta j------a bez większego sensu, ale okazało się, że jednak jest inaczej. Łatwo jest oceniać coś czego się nie zna.
  • Odpowiedz
@WinyI: Muzyka składa się z struktur dźwiękowych. Struktury dźwiękowe składają się z zestawów fal akustycznych o celowo dobranych częstotliwościach i amplitudach oraz ciszy pomiędzy nimi.

Ale takiej definicji to ty raczej nie załapiesz.

Szkoda czasu na ciebie, liczyłem na merytoryczną dyskusję a gadam z trolem ;)
  • Odpowiedz