Wpis z mikrobloga

• 0
@Xeni323: oj chłopie, jak nie wiesz o której się giełda otwiera, to nie wiem czy odpowiedzialnym będzie kupowanie czegokolwiek tak w ślepo. Ale otwiera się o 9, zapraszamy
  • Odpowiedz
  • 0
@smuteczekft wtf gdzie masz oczy panie kolego. Dosłownie, a wręcz literalnie jest tam napisane

“ dot. wniosku o udzielenie koncesji na wykonywanie dziatalnosci gospodarczej w zakresie wytwarzania broni, amunicji i wyrobów o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym, a takze obrotu bronia, amunicja i wyrobami o przeznaczeniu wojskowym i policyjnym (…)”

I nie firma robiąca fotowoltaikę, tylko #famur który wchodzi w skład #grenevia. A Famur od dekad dla
  • Odpowiedz
@mil0s2: no tak, chodzi.mi ze nie musi byc to bron i amunicja, jak sam zacytowales "wyrobami o przeznaczeniu wojskowym i policyjnym" - wiec moga robic manierki, koparki dla wojska czy co tam se wymyslili, ale niekoniecznie musi to byc bron i amunicja.
  • Odpowiedz
  • 0
@smuteczekft: ja się znam i Ci powiem. “W zakresie WYTWARZANIA BRONI I AMUNICJI(…)” chodzi tak naprawdę… o wytwarzanie broni i amunicji, jaśniej się nie da chyba ¯\(ツ)/¯
Nie wytwarzanie łopat, wytwarzanie broni. A policja tam jest, bo policja też ma b--ń i też w tej broni jest amunicja
  • Odpowiedz
@smuteczekft: famak w Kluczborku robił najpierw silniki lotnicze a potem dźwigi. Suwnice z PRL takie jak w halach produkcyjnych czołgów. Sam się nad nimi zastanawiam ale trochę to wygląda jak chwytanie każdego modnego tematu xd
  • Odpowiedz
  • 0
O pany, w tej spółce jest cały lore z postacią tomusia, jako villaina naczelnego z gromadą swoich czortów. W skrócie to w grenevii taki zarząd jest co obrzydza te spółkę na ile się da, dając zdawkowe komunikaty i studząc optymizm. Przy tym zbijają kurs i trzymają w ryzach ile się da. Wszystko po to, żeby móc wykupić resztę akcji od nas po taniości i zwinąć spółkę z giełdy, a cały jej zysk
  • Odpowiedz