Wpis z mikrobloga

KawaJimmiego - #ankieta #polityka

źródło: YjhiYzlmdgsJCy9JQxZ7HkpTexMFT3VIHUtjWENba1MQWmxOQwswBg0bPAoDQz4YHRk4DRxDKQZHCCkTQxtoRQwAKgoADCBFDQQ7HwhCaFtcXW9MWwl0Xl1fP1dYD2taRQg9GQpAaQhaXztCDg5gDApYewc

Pobierz

Czy należy oczekiwać, że kobieta z taką stylówą jest normalna?

• Niebieski: zdecydowanie tak 2.0% (17)
  • Niebieski: raczej tak 0.7% (6)
  • Niebieski: ciężko stwierdzić 5.0% (42)
  • Niebieski: raczej nie 15.8% (132)
  • Niebieski: zdecydowanie nie 59.6% (498)
  • Różowa: zdecydowanie tak 0.6% (5)
  • Różowa: raczej tak 0.2% (2)
  • Różowa: ciężko stwierdzić 0.6% (5)
  • Różowa: raczej nie 1.9% (16)
  • Różowa: zdecydowanie nie 13.5% (113)

Oddanych głosów: 836

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wygląda jak moja była nauczycielka ze studiów, która była lekko piedolnięta i wciskała nam „girl power” dość regularnie. Niemniej - ocenianie po wyglądzie jest słabe i na tym powinniśmy zakończyć.
  • Odpowiedz
@Recovery1994: Tak właściwie dla czego nie można oceniać po wyglądzie? To jak ktoś się odnosi ze sobą dużo mówi o tej osobie i jej predyspozycjach, charakterze, skłonnościach XD co za bzdury z tym.
  • Odpowiedz
@PolakZly: może rzeczywiście źle się wyraziłem i poleciałem truizmem. Dokładnie mam na myśli, że czepianie się wyglądu osoby piastującej stanowisko jako argument za tym, że jest to osoba niekompetentna jest bzdurą. To babsko ze zdjęcia jest akurat jebnięte, natomiast są ku temu argumenty, jak na przykład przepychanie dopłat dla artystów - po co umniejszać je poprzez dodanie wyglądu? Tu akurat każdy ma swój gust i dla feministek będzie wyglądać super
  • Odpowiedz
@Recovery1994: Chyba miałeś na myśli, żeby nie oceniać pochopnie. Weź poprawkę, że chodzi o stylówę, a nie cechy wyglądu, które trudno zmienić.

czepianie się wyglądu osoby piastującej stanowisko jako argument za tym, że jest to osoba niekompetentna jest bzdurą

A kto powiedział, że tu chodzi wyłącznie o kompetencje? Zresztą, wiesz jak z tymi kompetencjami bywa w polityce...

Wygląda jak moja była nauczycielka ze studiów, która była lekko piedolnięta i wciskała
  • Odpowiedz
Henning-Kloska, Zielińska, Cienkowska, Nowacka, Kotula, Dziemanowicz-Bąk.. one wszystkie myślą że pieniądze na ich poronione pomysły biorą się z... Budżetu. Nie z pracy prywaciarzy, skądże znowu. Prywaciarz, to wróg którego trzeba gnębić.
  • Odpowiedz