Wpis z mikrobloga

Czy to jest prawda?

Jednoczesne budowanie mięśni i palenie tłuszczu możliwe jest tylko w dwóch przypadkach. Pierwszy przypadek ma miejsce wtedy, gdy ktoś nigdy wcześniej nie ćwiczył i rozpoczyna treningi siłowe - organizm wtedy bardzo dobrze reaguje na trening, buduje mięśnie i jednocześnie spala zgromadzone kcal (tłuszcz). Energia otrzymana ze zgromadzonej, a teraz spalanej tkanki tłuszczowej, może być wykorzystana do wspomagania rozbudowy masy mięśniowej. Zwiększenie masy mięśniowej powoduje też, że palimy więcej kcal, bo im więcej mamy mięśni tym więcej potrzebujemy kcal do ich utrzymania.

Schudłem trochę, już bardziej nie będę bo mam same kości a mimo to na brzuchu jest fałda. Ogólnie chciałbym urosnąć, więc masa się szykuje i zastanawiam się czy zgubię ten cholerny tłuszcz z brzucha przy okazji budowania masy.

#mikrokoksy #silownia #dieta
  • 12
  • Odpowiedz
@Khaine: czy ty nie widzisz, że on napisał

Schudłem trochę, już bardziej nie będę bo mam same kości

to z czego ma zrzucać fat? a jak chce robić masę to co za różnica że ma jakąś fałdkę na brzuchu?
  • Odpowiedz
a nie spodziewaj się teraz six packa.

@SiekYersky: mam 6 pak już ładnie widoczny oprócz tego najniższego mięśnia - tam gdzie zalega fałda.

epiej niech się najpierw wytnie, kiedy nie ma czego tracić

@Khaine: no właśnie wszyscy już mi mówią, że wyglądam jak śmierć i nie chcę chyba więcej chudnąć bo deprechy chyba dostanę :P
  • Odpowiedz
@wykopowy1: pewnie jest to nadmiar skóry, trochę cierpliwości, rób swoje dalej a to znikni. Masa to nie znaczy #!$%@?ć co popadnie, byle kalorycznie. Można zrobić masę bez zatłuszczenia się jak wieprz, chyba że zależy Ci na kosmicznych przyrostach.
  • Odpowiedz