Wpis z mikrobloga

@TruskawkaNaTorcie: Masz rację, tak samo było ze Steamem bo wygodniej mi zapłacić i grać bez kombinowania (no i zarabiam, a nie jak za czasów gówniaka) z tą różnicą, że chcą pieniędzy za chińskie bajki które zapomnę albo inny isekaiowy szajz ¯\(ツ)/¯

• Odpowiedz
@Krole: ok, konosuba - tego w ogóle jako isekai nie klasyfikowałem - to komedia - reszta? Nawet nie zachęca w sumie sprawdzać xD
Casus taki, jak wchodzisz sobie jakąś manhwę zobaczyć a tam same solo levelingi ;]
  • Odpowiedz
@Krole: no to jeszcze raz bo zeszło na drobne.
MOŻESZ BYĆ MANGAKĄ W JAPONII BO NIE MAJĄ RĄK DO PRZERYSOWYWANIA LIGHT NOVELI NA MANGĘ.

pewnie co drugie g---o przerysowane w mangę pójdzie do produkcji, a Ty człowieku, dowiedz się że drugiego sezonu Bocchi The rock by nie było gdyby nie przepotężny odbiór w azji i na świecie...
  • Odpowiedz
@TruskawkaNaTorcie: Reencode od Trixa w AV1 jak masz nowsza kartę graficzną to ma jakieś 170-200 mb na odcinek. I tak, 720p bo to wyszło na BD tak - upscale z SD do HD 720p.

Nie przeszkadza to jednak samemu crunchyroll za darmo mi wyświetlić 2 sezony, zaś sama produkcja nie wymaga premium na crunchyroll.

Licencja to je licencja i CR to że teraz sobie wyświetla za friko to nie znaczy, że będzie tak
  • Odpowiedz
@LlamaRzr: Te napisy z canal+ testowałeś? Bo może te suby PL do code były jakieś fanowskie, a wiadomo jak to w PL wygląda - jak nie jakieś spolszczenia czy wręcz wciskanie linijek których nie ma od Shishy, albo inne napisy po korekcie, gdzie w 3 minucie wali babolami xD

Co do licencji, wszystkie anime których na polskich strimingach nie znajdziesz są z prawami od canal+. Netflix ma w------e, a francuski pedancik
  • Odpowiedz
@TruskawkaNaTorcie:

Te napisy z canal+ testowałeś? Bo może te suby PL do code były jakieś fanowskie, a wiadomo jak to w PL wygląda

No właśnie NIE wygląda bo to starocie były. Wiesz, nie potrzebujesz, tego, jak
  • Odpowiedz
@LlamaRzr: jasne że nie pamiętam albo inaczej z racji czasu odbieram anime które oglądałem za gnoja. Tylko samo to, że w erze nie powszechnego dostępu do internetu, ty byłeś w posiadaniu jakiegoś anime o którym w kawaii nie pisali, to już było pewnie ze 3pkt do ogólnej oceny.

Lodossa wspominam...heee dobrze ;] Może też sobie trzeba to odświeżyc.
Berserk?
Czy mononoke mogę traktować jako fantasy? Klasycznego - pewnie nie.
Goblin Slayer? Ja
  • Odpowiedz