Wpis z mikrobloga

#pytanie #podroze #rzeszow #bieszczady

Cześć i czołem, kluski z rosołem:)

Przebywamy z kobitką w Bieszczadach i jutro mamy zamiar wracać przez Sanok i Rzeszów na A4.
Polecacie coś po drodze zobaczyć, zahaczyć tak na 3-4 godzinki?
W Sanoku ogólnie byliśmy i widzieliśmy wystawę Beksińskiego, zaporę na Solinie też widzieliśmy wcześniej. Jakieś ciekawostki polecacie? Może coś w Rzeszowie?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rok_weiler: sprawdźcie skansen w Sanoku (jest największy w Polsce, drugi co do wielkości w Europie), zawsze go odwiedzam jak jestem w okolicy. A tam warto spróbować kwasu chlebowego z rynku galicyjskiego.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przebywamy z kobitką w Bieszczadach i jutro mamy zamiar wracać przez Sanok i Rzeszów na A4.

Polecacie coś po drodze zobaczyć, zahaczyć tak na 3-4 godzinki?

W Sanoku ogólnie byliśmy i widzieliśmy wystawę Beksińskiego, zaporę na Solinie też widzieliśmy wcześniej. Jakieś ciekawostki polecacie? Może coś w Rzeszowie?

@rok_weiler: Zależy co lubisz. W Sanoku jest też skansen, a jak nie to możesz pojechać np na bazę namiotową we Wisłoczku i sobie
  • Odpowiedz
@rok_weiler: hmm no i anlage sud oczywiście. Podziemny schron kolejowy zrobiony przez Niemców podczas okupacji pomiędzy Strzyżowem a Żarnową. Ten drugi w Stępienie ma imho słabszy klimat bo nad ziemią i krajobraz inny. Nie wiem czy tam otwarte w dowolnych terminach.
  • Odpowiedz