Wpis z mikrobloga

$NVO się p---b***... zamiast odchudzać grubasów to się zagalopowali i odchudzili grubo kurs. Ale zamiast narzekać powinno się im dziękować, paczka dokupiona. Nowy CEO w końcu ogłoszony (pewnie mało kto nawet wie, bo w gąszczu newsow o obniżeniu prognoz pewnie większość przegapiła newsa o ceo), także trzeba liczyć, że szybko postawi konia na nogi. #gielda
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@stojam_obok: Z reguły takie momenty, gdy wszyscy wyzywają spółke, sentyment straszny są historycznie najlepszymi na zakup, tak niedawno było chociazby z Orlenem po 45, którego nikt nie chciał poza Niemcami, czy AMD po 80. Zobaczymy czy historia się nie powtórzy z NVO za pół roku.
  • Odpowiedz
@nflsteelers: Ja ze zwałowiczow to bym postawił na #unh jezeli juz na kogokolwiek. Przy analizie nvo wyszło mi, ze ich jedyna reana siłą sa leki na cukrzyce, ta spolka nadal nie jest przesadnie tania. Moze jak wpadnie jakis hajs to kupie za niewielka kwotę, ale tak szczerze to chyba bym sie predzej w diagnostyke albo voxela ladowal :p
  • Odpowiedz
@nflsteelers: ja się obawiam, że jednak odchodzanie grubasów nie jest takie trudne i zrobi to jakaś inna firma i to lepiej, ale synek, kto by to przewidział wszystko
najlepiej kupić na górce sprzedać w dołku, czy tam odwrotnie jakoś
  • Odpowiedz
@nflsteelers: no jak wszedłem w AMD półtora roku temu jak było po 170-200, to musiałem czekać półtora roku, aby na 0 wyjść. Jak możesz sobie pozwolić na zamrożenie kapitału na lata, to nawet nie trzeba na kurs akcji patrzeć za bardzo
  • Odpowiedz
  • 2
@Vateusz23: zbyt negatywnie patrzysz, jak mozna nie nazwac Novo spolka wzrostowa skoro od XX lat rosnie co kwartal dwucyfrowo? Dywke tez placi przy aktualnym kursie to bedzie z 3-4%. Rynek traci, ale dalej maja okolo 50% .. i nierealne jest by spadli do jakis 20-30% bo inni nie mają takich mocy produkycjnych, samo Novo przeciez buduje 2 fabryki bo nie nadaza z popytem, to gdzie tu reszta? Novo jest w
  • Odpowiedz