Aktywne Wpisy

jest_agrest-nie_ma +841
Wiecie kto ma dziś urodziny j----e polskie kuhwy? #klejnotnilu #testoviron
źródło: IMG_0991
Pobierz
Hmrogrz +241
A pamiętacie jak jeszcze przydomowe reaktory jądrowe były legalne i trzeba bylo co 12h wymieniać zworke zeby nie w------o w powietrze?
Gimby nie znajo.
#feelings #sentyment #trauma #humorobrazkowy #pdk
Gimby nie znajo.
#feelings #sentyment #trauma #humorobrazkowy #pdk
źródło: 1000070937
Pobierz

To jeszcze niezbadany teren, ale jednak wychowywanie i kształcenie się w takich warunkach, gdzie przy większości analiz czy innych, przeglądowych aktywnościach intelektualnych zastępuje nas AI, to będzie miało to znaczny wpływ na naszą umysłowość.
Ciekawi mnie natomiast, jaki konkretnie. Można sobie wyobrazić metaanalityczne wykorzystanie GenAI, które jest
@PanMaglev: No jakżeby inaczej XD
Dług poznawczy to realne zjawisko i jest już badane, bo nigdy nie mieliśmy tak uniwersalnego narzędzia, które zastępuje nas przy pracy intelektualnej.
Mam w ogóle
Śmieszy mnie po prostu takie gadanie obecnego młodego pokolenia, które sam słyszałem kiedyś jako
@slawek887: a to nie jest to o czym pisze OP? Dostęp do informacji to co innego niż analiza. Google dało nam szybki dostęp do informacji, ale nadal sam musiałeś sklejać te informacje i je analizować, dziś wrzucam w czata maila od klienta i pisze "odpisz
Problem długu poznawczego jest już badany przez MIT (https://arxiv.org/abs/2506.08872) - na razie krótkoterminowo, ale wyniki wskazują, że przy tworzeniu analiz i prac pisemnych:
Over four months, LLM users consistently underperformed at
@PanMaglev: Ty byś chciał, żeby tak było, bo wtedy mógłbyś pisać, że "to co innego" i brnąć w swoje wymysły. Ale niestety - z każdym kolejnym pokoleniem to zawsze "co innego", a
@slawek887: no tak nie robiłem, bo rzeczywiście piszę niskopoziomowo, a przykład z kinematyką odwrotną z życia wzięty ( ͡° ͜ʖ ͡°) dla starych ludzi, rozwiniętych czat jest zajebisty, bo dla mnie to kolejne narzędzie które pozwala mi
@Rujtan: I co, nic poza tym nie robisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja rozumiem, że są wyjątki potwierdzające regułę, ale ta reguła jest właśnie taka, że się tak nie robi. To, że raz zrozumiałeś jakieś zagadnienie z kinematyki i powtarzasz tyle razy w 2 postach nie jest argumentem
@slawek887: mogę tu się zgodzić, na pewno nie jest tak że nagle wszyscy przestaną umieć pisać i myśleć.