Wpis z mikrobloga

gratuluję #!$%@? ludziom, którzy oddali na niego głos. Delikatnie mówiąc - złości mnie, że nie mam na kogo głosować i nikt nie reprezentuje moich przekonań. Do wyboru pozostaje tylko banda złodzei lub ten urojony kretyn (rosyjski agent?) :/

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/korwin-mikke-dla-rosyjskiej-agencji-aneksja-krymu-zupelnie-naturalna,433432.html

#mojkrajtakipiekny #korwin #zlodziejezwiejskiej
  • 29
@Emill: sorry, ale polityk, który mówi wprost, że kocha Rosję, a jeszcze bardziej Chiny, jest dla mnie z miejsca skreślony. Jak można być skrajnym prawicowcem i kochać komunistyczny kraj? Pomijam, że korwin chyba zapomniał o historii Polski i o fakcie, że Rosja trzymała nas za mordy przez prawie 50lat.

Kolejnym surrealistycznym twierdzeniem jest: [...] Korwin-Mikke odpowiada: "Chcemy wrócić do normalnej Europy, to jest takiej, która była w XIX wieku. Nie było
@Saper86: Nigdy nie powiedział, że kocha Rosję ani Chiny. Chiny podaje jako przykład jak powinna rozwijać się gospodarka. A że Krym jest stracony mówił już 20 -25 lat temu.
@goldi10:

- Nie jestem ani prorosyjski ani antyrosyjski. Państwa nie mogą być przyjaciółmi, mogą mieć tylko wspólne interesy. Osobiście kocham Rosję. Ale nie ukrywam, że znacznie bardziej kocham kraje, które leżą bardzo daleko od Polski, na przykład Chiny kocham jeszcze bardziej - mówi Korwin-Mikke.

xD
@Saper86: wiesz, ja osobiście jestem neutralny wobec Korwina, ani mnie on nie grzeje, ani nie ziębi, ale gdybym rządził jakimś państwem tak jak Putin rządzi Rosją i miał takie możliwości jak on - to też bym podbijał sąsiednie kraje - bo czemu by nie? Bo mamy 21 wiek a nie 16 i "nie wypada"? No daj spokój. Robi się to trochę inaczej, trochę więcej szumu powstaje.. ale czemu by nie.

A
@Emill: ok, tylko my rozmawiamy o Korwinie, a nie o Putinie. Nie rozumiem, czemu Korwin popiera działania Putina i wprost głosi, że UE, Polska czy USA nie powinny się angażować w sprawy Ukrainy, która ma ciągoty europejskie. Powinniśmy stać na granicy i patrzeć, jak pod naszym nosem dzieje się to, co w Syrii?

@o90 To jak powinienem był to zrozumieć? I czemu wciąż zarzucasz mi sentymentalność? Nie jestem przeciwnikiem wymiany handlowej
@goldi10: no nie do końca schodzi na dalszy plan. Gospodarkę centralnie planowaną Polska już przerabiała i skończyło się na kartkach na żywność i srajtaśmę, zupełne uwolnienie rynku też jest debilnym pomysłem - żadne państwo nigdy by sobie na to nie pozwoliło. I tu nagle pojawia się Korwin, który ewidentnie jest zafacynowany gospodarką i rozwojem Chin, a jednocześnie uwolnił by rynek tak, by rządził nim tylko pieniądz - to nieuchronnie doprowadziłoby do
@Saper86: masz bardzo chaotyczne pretensje nie wiadomo do konca o co. moze odnies sie do konkretnych krotkich zdan bo po prostu nie wiadomo o co Ci chodzi.
@o90: w przypadku wymiany zdań z tobą, moje pretensje kręcą się tylko wokół zdań

[...] Osobiście kocham Rosję. Ale nie ukrywam, że znacznie bardziej kocham kraje, które leżą bardzo daleko od Polski, na przykład Chiny kocham jeszcze bardziej - mówi Korwin-Mikke. [...]

Wg mnie Korwin jest biegunowy - gada o wolności i wolnym rynku, a kocha Rosję i Chiny, w których panują autokracja, pieniądz i ograniczone swobody
@Saper86: latwiej robic interesy w Chinach czy Rosji niz w UE. to jest wolnosc gospodarcza i o tym mowi Korwin.

To nie europa ale wlasnie Azja jest centrum przedsiebiorczosci. wynika to z braku takiej ilosci regulacji z jaka mamy doczynienia w UE.