Wpis z mikrobloga

Mirasy, jest jakiś sposób żeby wyeksportować z jednego pliku osobne pdfy? Mniej więcej tak jak na obrazku. WIem że już bym dawno to zrobił tworząc nowe dokumenty o tych wymiarach i zapisując ale chcę wiedzieć czy da się to pyknąć z jednego pliku? Nie jestem corelowy ale czasem muszę i się uczę wszystkiego od nowa xd #corel #grafika #kiciochpyta
MrGriffin - Mirasy, jest jakiś sposób żeby wyeksportować z jednego pliku osobne pdfy?...

źródło: {84201401-5487-4F27-9BD7-A987480DAA1A}

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrGriffin: Zakładam, że w Plik -> Export -> ustawinia PDFów i wypouszczasz "pojedyncze strony jako pliki" lub opcja 2ga: drukujesz do PLIKU po stronie i zapisujesz do PDFów.
  • Odpowiedz
@Xan666: Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi OP-owi.

@MrGriffin: Bardzo dobre pytanie, bo ja zazwyczaj robię artboardy (Affinity). Wiem, że w Gimpie jest opcja cięcia podczas eksportu arkusza na części (z myślą np. o reklamach karuzelach na Facebooka). W innych programach też powinno to istnieć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: idk wciąż, niby na necie piszą że się da a ja nie umiem xd Czyli standardowo zrobiłem sobie dwa nowe dokumenty o właściwych wymiarach i potem raz wyrównanie do lewej, raz do prawej i fajrant xd
  • Odpowiedz
@Logytaze: Bardzo dobrze zrozumiałem o co mu chodzi tylko zamiast sprawdzić na programach [zupełnie innych niż OPa] czy na tym durnym GTP - strzeliłem z głowy sugestie. ;)
  • Odpowiedz