Wpis z mikrobloga

Pytanie do właścieli - czy Nimfy i Faliste robią duży bałagan w domu i trzeba ich pilnować?
Mam na myśli obgryzanie mebli, kabli, ścian a szczególnie kwiatów. Zaraz przeprowadzam się do domu i od dawna chciałem mieć papugi które będę puszczał do latania po salonie lub jakimś pokoju ale oprócz nowych mebli mam sporo kwiatów (strelicje, monstery, pachirę, zamiokulkasy i inne) ogólnie mały ogród botaniczny. Nie chciałbym ich ciągle pilnować kiedy latają luzem żeby nie robiły krzywdy sobie lub roślinom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na sranie w każdym miejscu jestem przygotowany.

#papugi #ptaki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@sarnamarna: Niby człowiek wiedział ale się łudził. Nie będzie gwizdającego ptaka, a że nie chcę ich zamykać w jakimś osobnym biurze czy pokoju to stanie chyba na falistych ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@MistrzKowalski: Faliste czy Nimfy? Miałem za dzieciaka faliste które latały sobie luzem po kuchni i nie pamiętam żeby robiły jakieś problemy
  • Odpowiedz
@Zabi96: jedyne problemy z nimfa którą kiedyś miałem to sranie w miejscach gdzie miała w zwyczaju dłużej przesiadywać, i upierdliwe gwiżdżenie o świcie. Książek ani roślin nie podgryzała, mimo że lubiała przesiadywać w większych doniczkach. Jak będziesz ją odganiał z konkretnego miejsca, to szybko zrozumie, że w nim nie wolno przebywać.
  • Odpowiedz
  • 0
@bscoop: Ogólnie widzę że chyba z nimfami jest różnie bo niektórzy piszą że są spokojne a widziałem też posta o samcu który zamęczył prawie 2 nimfy dokupione jako towarzyszy.
Pewnie inaczej się zachowują po oswojeniu samotnie jako ptak do towarzystwa a inaczej w parach
  • Odpowiedz