Aktywne Wpisy

Przypominam że lot oskarka na orbitke kosztował mnie i ciebie 275 000 000 PLN
Pieniądze dosłownie pchnięte w próżnie ale spora część społeczeństwa przyklaskuje.
To jakieś 60 bloków po 40 mieszkań każdy budownictwa społecznego.
Pieniądze dosłownie pchnięte w próżnie ale spora część społeczeństwa przyklaskuje.
To jakieś 60 bloków po 40 mieszkań każdy budownictwa społecznego.
źródło: temp_file241264809783927043
Pobierz
CalibraTeam +38
Jako ponad 35-letni kawaler zaczynam dostrzegać brak sensu tego wszystkiego. Utkwiłem na stanowisku zwykłego klepacza kodu za 12k zł brutto i nie czeka mnie już żadna ciekawa "kariera" zawodowa. Nie zostanę dobrze opłacanym managerem, prawnikiem, lekarzem. Nie zostanę nawet strażakiem PSP bo praca siedząca już daje się we znaki i jestem fizycznym wrakiem. Nie jestem atrakcyjny finansowo, nie mam perspektyw na lepszą pracę, przekwalifikowanie wiąże się ze zmniejszonym wynagrodzeniem więc to błędne

Pytanie do panów narzekających na ghosting i brak par na tinderze. Przeglądam często wykop i śmieszy mnie zawsze wysyp tych artykułów i postów o męskiej samotności i wygórowanych oczekiwaniach kobiet. Dziś kolejny artykuł o chłopakach ze wsi... Ja drugą połówkę poznałam właśnie na tinderze, ale pamiętam jakie długie, żmudne i przykre były poszukiwania. Nie przez nierealne oczekiwania bo ja nigdy na księcia nie czekałam, tylko cholernie niską jakość waszych profili. Piszę to bez złośliwości, szczerze. 90% zrobione było na o-------l. Większość bez opisu, a jak się pojawiał to oklepany i żenujący typu "babcia mówi, że przystojny ze mnie kawaler", albo najeżony błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi. Nie chodzi mi o szczegóły, że przecinek w złym miejscu, ale te rażące babole, np. "jestem tu hyba już siudmy raz" albo "jestem zwykłym męrzczyznął". Tego było bardzo dużo... Dalej zdjęcia. Kiepskie, rozmazane, uwydatniające wady wyglądu. Jak np z wesela kiedy cała twarz jest czerwona i zapocona po tańcu. Nawet nie chodzi o wygląd sam w sobie, ale to, jakim trzeba być nieudacznikiem, żeby jednego normalnego zdjęcia nie umieć sobie zrobić (i żeby w wieku 30-40 lat nie umieć napisać w języku ojczystym kilku zdań bez błędów). Na etapie rozmów było jeszcze gorzej, nawet z przyzwoicie wyglądających chłopaków lało się chamstwo i wulgarne podteksty. Tak średnio jeden na trzech robił tyle błędów, że nie szło już zrozumieć. Nie żartuję. 1/3 rozmów wyglądała jak z osobą niepełnosprawną intelektualnie. Jak trafiał się normalny to był tak nieśmiały, że rozmowa była ciągnięta na siłę, niezręczna, a żeby zebrał się na odwagę i zaprosił na randkę trzeba było czekać tygodniami. Jak to jest, że kiedy zależy komuś na pracy, to stanie na głowie, żeby mieć dopieszczone CV. A tu niby tacy spragnieni miłości, wiecie, że wasze profile będą oglądały setki dziewczyn i nie dacie z siebie kompletnie nic, żeby pokazać się od dobrej strony, napisać o sobie coś dobrego, albo dodać wyraźne zdjęcie, na którym ładnie wyglądacie? Niektóre profile były naprawdę świetne, ale to może co setny. Reszta była żenująco słaba.
#tinder, #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@gorobei: A dlaczego miałaby się spotykać z biedakiem? :)
Mówię naprawdę serio.
Facet z kasą to facet często zaradny, ciekawy. Zabierze do fajnej knajpy, na weekend wynajmie domek na mazurach. A jak zadzwonisz do niego to od znajomych odbierze Cię swoim nowym mercedesem.
Osoby z pieniędzmi mają moc kształtowania świata. Mają umiejętność rozwiązywania problemów. To są cholernie
@quarien: w dzisiejszych czasach to zwykle jednak synek bogatego tatusia.
Wielu z tych "synków bogatego tatusia" trafia tylko na głupie szony, ale niewiele więcej :)
Ale nie zgodzę się z tym "zwykle" to tylko wymówka aby pozwolić sobie na przeciętność :)
Kiedy inni robią to wszystko z innych powodów:
Dla przyjemności
Bo ich stać i nie jest to się nich duża sprawa
Maja testosteron więc eksplorowanie to po
@mirko_anonim: ok, ale ja odpowiadałem na
@gorobei: Zacznijmy od tego, że takie zdjęcia powinno się mieć już wcześniej. "Byłem w miejscach, robiłem rzeczy, razem z innymi ludźmi".
A tymczasem większość przegryów siedzi cały dzień przed komputerem
@gorobei: rozumiem o co Ci chodzi, ale Ty nie rozumiesz o czym
Umyka Ci tylko, że mając to co nam wmawiasz, nie musisz dodatkowo udawac dla tinderowek, bo możesz pokazać co jest bez dodatkowych wysiłków
I nawet jestem skłonny uwierzyć, że finanse nie są dla Ciebie problemem, bo to jest prawdopodobne statystycznie. Ale nadal rel. Nic to nie zmienia w temacie, o