Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: to taki stary zwyczaj ze wsi, że jedno dziecko nie zakłada rodziny, tylko zostaje z rodzicami jako ich niewolnik na starość. To ty jesteś tym niewolnikiem. Dobrze cie wytresowali jak psa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale.co tam niby masz do zrobienia na tej wsi, krowy z pastwiska zaganiasz czy kurnik oporządzasz?
Mieszkam cale zycie w top5 wojewodzkim i mam dosc miasta i tego w co sie zamienilo, wszedzie turysci do tego stopnia ze co 10 osoba mowi po polsku, wszystkie knajpy to pulapki na turystow, mam plan w ciagu roku sprzedac mieszkanie i uciec na przedmiescia zeby nie musiec w tym uczestniczyc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja pierdziele masz 22 lata swoje siano w zupełności wystarczające do wynajęcia czegoś swojego w powiatówce w Polsce B to idź na swoje i tyle, nie musisz już ich słuchać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: za 7k na zadupiu będzie ci dużo łatwiej się utrzymać niż za 5k w większym mieście, a tak ludzie żyją. możesz się więc wyprowadzić jak znajdziesz jakąś okazję na mieszkanie.

możesz też zapytać rodziców, czy chcą mieć wnuki i jeśli tak, to kiedy masz je sobie zmontować jeśli całą dobę masz zajętą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest kwestia tego, że mają własny biznes. Tam się jest od rana do wieczoru.
Pytanie ile oni z tego zarabiają i zostaje im na koniec. Czy pieniądze z tego są warte. Z tego powodu właśnie dużo osób csni sobie etat. Bo jeśli ktoś zarabia 11k będąc 12h w robocie 7 dni w tygodniu to nie nie dziwię się że woli na etar7k i wywalone jajka po 8h pracy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Dziewczyno, obudź się. Jesteś dorosła, zarabiasz przyzwoicie, nie jesteś niewolnikiem swoich rodziców.
Jak im tak ciężko, to niech sobie zatrudnia pomoc i jej zapłacą bo jak na razie to w tobie znaleźli sobie darmowego wyrobnika.

Nie mówię, żeby czasem rodzicom w czymś nie pomoc, ale jak można być na tyle nieasertywnym, żeby drugi etat po robocie wyrabiać?

Szukaj mieszkania z chłopakiem i się przynajmniej na chwilę odetnij i odetchnij.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: I serio wierzysz w to, że jak znajdziesz chłopa to się odczepią? Jakby się chcieli odczepić to zrobiliby to jak poszłaś na studia. Albo stawiasz granice, albo całe Twoje życie będzie tak wyglądało.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @irish71 widzisz kwestia miejsca wykonania - nie jest tak jak mozna przeczytac na portalach, że wieś to raj dla życia, otóz tak nie jest zwlaszcza jak jestes z malorolnej rodziny, w ktorej caly czas musisz byc dostepnym/pod telefonem. Chetnie zamieszkalabym w bloku niz w domu, byle tylko miec spokoj, no ale na dom i na mieszkanie mnie nie stac

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Rudz1elec nawet nie wiesz jak bardzo irytuje mnie w mediach dzisiejszy zachwyt nad wlasna dzialanoscia, gdzie jest to cos co drenuje relacje rodzinne, zdrowie i czas wolny, a przeliczajac wychodzi na to ze masz tyle ile pracowaloby sie w normalnej pracy przez 8h

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: istnieją działalności i działalności.
Nie wszytko można wyskalować czy zwiększać obroty aby się firma rozwijała. A dużo małych jdg to jak u u Ciebie wygląda niestety:(
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Brzmisz po całym tym wpisie na niezdrowo uzależnioną od rodziców i ich opinii.
Jesteś dorosła i pora zacząć żyć dla siebie, na swoich zasadach i bez strachu o opinię rodziców. To się nadaje na terapię, tak samo jak brak umiejętności stawiania granic, szukanie ciągłej aprobaty rodziców
  • Odpowiedz