Wpis z mikrobloga

Czyli po oświadczeniu Tuska dowiadujemy sie, że po 1.5 roku rząd ruszy z robotą, w końcu trzeba przepchnąć dopłaty do kredytów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jedynym wyjściem Tuska żeby nie przegrać wyborów za 2.5 roku to pchanie dobrych proobywatelskich ustaw, jak Nawrocki nie będzie takich podpisywał to nagłaśniać. Jednak wygląda na to, że to za dużo na ten kartonik i będą iść na noże.

Ludzie mogli sobie przypomnieć czemu PiS wygrało wybory w 2015 roku, czemu władze stracił dopiero po 8 latach i dlaczego po 1,5 roku rządów Tusk straciłby władzę.

Może tym razem władza będzie się zmieniać co jedną kadencję, a nie co dwie.

#wybory #polityka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chcąc nie chcąc Rafałek na ostatniej prostej mówił o kwocie wolnej od podatków

@Skorvez_957_: mówili, że to plan na 2027

O ile to w ogóle możliwe biorąc pod uwagę jaki r--------l zostawił PiS w budżecie.
  • Odpowiedz
@malinq: ja to wiem i rozumiem że czym innym są obietnice jako opozycja a czym innym jest realizacja obietnic jako rząd wtedy zasobność skarbca weryfikuje rzeczywistość. Ale ludzie tego nie rozumieją lub/i są niecierpliwi i chcą wszystkiego teraz. Z innej strony Rudy nie wyjaśnia za bardzo tych rzeczy przez co jest słuszne wrażenie że nie dotrzymują obietnic skoro są pieniądze na in vitro (bardzo dobrze), górnictwo, 500+ i inne bajery
  • Odpowiedz
@Nie4tzsche4: @Skorvez_957_ @raseri @szmichal @malinq: Ta jasne. Teraz coś popracują przez miesiąc, potem pojadą na "zasłużone" wakacje, potem zaprzysiężenie Nawrota, potem znowu "zasłużone" wakacje, potem na jesieni trzeba przygotować budżet, potem święta, potem przyjęcie budżetu i wywalone j---a do jesieni, tak to będzie wyglądało xD
Przerżną wybory w 2027 r. na własne życzenie
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd: prawdopodobnie tak Holownia mówi cały czas że rząd nie ma rzecznika i nie ma stałego przekazu. Gdyby nie Hołownia ze swoimi przemowami to w ogóle nie wiedziałbym co robią. Mogą nawet pracować jak mrówki dzień i noc ale ja nie wiem co robią a tym bardziej społeczeństwo.
Coś mi się zdaje że sam Tusk jak i PO mają takie podejście. Tak nie powinien wyglądać rząd. PIS no dobra zawsze
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd: wykop to tez bańka, normalny człowiek odpala YT wieczorkiem na 20 minut a tam nadaje już Mazurek z Krzysiem, idzie sie myc kładzie sie spać porolkuje tiktoki mateckiego i tak kończy dzien xd ale zgadzam sie ze brak rzecznika to totalny szit, wiedziałeś ze jest 13k nowych urodzen z in vitro? Przecież powinni tym grzać pol tygodnia przed druga tura xd
  • Odpowiedz