Wpis z mikrobloga

nie mówice że dużo sie ruszacie, bo mam ziomka co ledwo 60kg waży a zjada dziennie tyle kcal ile ja w tydzień

@MetalowyBieg: A co ma piernik do wiatraka?

Zjada tyle ile Ty w tydzień, ale pewnie rusza się w jeden dzień więcej niż Ty przez cały miesiąc.
  • Odpowiedz
@MetalowyBieg: Jak byłem młody (<30) to byłem chudy. Ładowałem jak leci i brak typowego odkładania tkanki tłuszczowej. Teraz (>60) muszę siedzieć na diecie. Ale mój ruch to 30 minut na bieżni a nie intensywna aktywność fizyczna cały dzień.

Rady:
1. Naucz się PRAKTYCZNIE liczyć kalorie. "Co do jednej". I nie apki typu fitatu bo robią robotę za ciebie. Excel (dosłownie) i waga. Chlebek, jabłuszko, olej na którym smażysz(!), szklanka coli,
  • Odpowiedz
  • 0
@bialy100k czemu nie fitatu? Waże ile chleba zjadłem, ile twarogu, ile jajek itp i wpisuje albo i kod kreskowy skanuje i mi kaloryka produktu wychodzi i tylko gramature wpisuje
Robie tak od miesiąca nie przekraczam 2000kcal przy dość małym ruchu
6kg spadło w ten czas ale boje sie po
1. Że waga zatrzyma sie w miejscu a po
2. Bede musiał wtedy jeszcze bardziej obciać kalorie przez co bede już ciągle
  • Odpowiedz
@MetalowyBieg: powodów może być wiele, szybszy metabolizm to jedno, ale znam takiego co wcina czekolady i słodycze ale bardzo wybrzydza jeśli chodzi o dania główne i mało ich je, ale pozory są takie, że je bez przerwy niezdrowe żarcie a mimo to jest chudy. No i z tym ruszaniem to też jest prawda, jak ktoś jest aktywny, ma pracę fizyczną, jest żywiołowy, ekspresyjny, itd. to wszystko to się kumuluje w
  • Odpowiedz