Wpis z mikrobloga

@global że ja? Ja ci coś sugeruje? Ja się śmieję z tego, że przy ludziach popierających karolka trzeba się zastanawiać czy to prowokatorzy.

W parapet to się uderz, może wolnotryb ci przyspieszy xD
  • Odpowiedz
@WykopekPol: dokładnie o takich sebkach jest polacken tango xDDDDDDd

tło powstania utworu:
Landser, następnie Lunikoff – niemiecki neonazistowski zespół rockowy. Jest to pierwsza niemiecka grupa muzyczna, której działalność została prawnie zakazana ze względu na propagowanie neonazizmu, za co jej 3 członków zostało w 2003 roku skazanych na kary pozbawienia wolności.
Wokalista kiedyś poznając że istnieje coś takiego jak 'polscy neonaziści' złapał sie z niedowierzania za głowę i napisał to co
eltanol3000 - @WykopekPol: dokładnie o takich sebkach jest polacken tango xDDDDDDd

t...
  • Odpowiedz
@lewoprawo: @plazma
1488 Mordy odnosi się do daty uzyskania praw miejskich prze to miasto. Co jest obejściem zakazu propagowania nazizmu, samo 1488 ma powiązania z neonazistami, w połączeniu z miastem Mordy to "tylko" niewinne upamiętnienie tego miasta.
Do tego na złość nazwa tego miasta to dosłownie znaczy zabójstwa co może być tym psycholom na rękę.
  • Odpowiedz
@KosmicznyNalesnik: No faktycznie, nie zwróciłem uwagi że Mordy dostały wtedy prawa miejskie. W tym regionie generalnie jakoś nie widać historii po miasteczkach, nie ma jakichś zamków ani murów, które mogłyby się zachować. Najbliższy zamek jest chyba w Liwie.
  • Odpowiedz