Wpis z mikrobloga

#wybory Anon się dopisał, od razu mi wniosek zaakceptowali. Chociaż zawsze uważałem głosowanie za granicą za zło, jednak trzeba ruszyć swoje 4 litery. Babcia 89 lat mieszka w Polsce, nie ogarnia Polskiej polityki, a głosuje tak jak jej mój wujas powie, wiadomo na kogo( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miłego dnia Mirki.
Lujdziarski - #wybory Anon się dopisał, od razu mi wniosek zaakceptowali. Chociaż zaw...

źródło: wybory11

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale tego wymaga sytuacja i też to uważam trochę za syf z mojej strony czy innych rodaków #zagranico, ale jak mus to mus.

@Lujdziarski: xD Czyli uważasz, że głosowanie za granicą to zło, jednocześnie decydujesz się oddać głos bo jednak tego wymaga sytuacja.
Czyli jak zagranica oddaje głos na "odpowiedniego" kandydata to te głosowanie za granicą wcale nie jest takie złe. To już coś innego. ( ͡
  • Odpowiedz
  • 5
@Ommadawn: Tak uważam to za zło, z mojej strony to hipokryzja co do moich wcześniejszych przekonań, ale uważam też za zło, wykorzystywanie starych ludzi do głosowania jak i ma to też miejsce w kraju. Moja babcia 89 lat, rzeczy w koło siebie nie ogarnia a na każde wybory ciąga ją mój wujek, głosuje tak jak on jej powie. A takich starców w Polsce, pewnie są setki tysięcy. Ostatnio chyba nawet
  • Odpowiedz
orzystywanie starych ludzi do głosowania jak i ma to też miejsce w kraju. Moja babcia 89 lat, rzeczy w koło siebie nie ogarnia a na każde wybory ciąga ją mój wujek, głosuje tak jak on jej powie. A takich starców w Polsce, pewnie są setki tysięcy. Ostatnio chyba nawet komuś się z emerytów na komisji zmarło. ¯\(ツ)/¯

@Lujdziarski: niestety tak był przypadek starszej osoby, która zmarła w lokalu
  • Odpowiedz