Wpis z mikrobloga

#gielda
nq_f vap na ~21380 będzie jak magnes dla retailu żeby dipa skupić do końca kasowego. Nie zdziwię się jeżeli jeszcze ktoś wkroczy uspokajać o te bondy, to może dolać paliwa do wyciągania.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gonzo91: jasny c--j, czytam ten tag i połowy słów nie rozumiem xD Co prawda zaczynam dopiero z giełdą, ale nie wiem gdzie znaleźć jakieś fajne poradniki właśnie o nazewnictwie, analityce itp.
  • Odpowiedz
@gonzo91 przecież to całe clue tego, retail to exit liquidity. Jeżeli grubasy coś wiedzą że b---a z opóźnionym zapłonem zwana długiem wybuchnie to retail jest frajerem który ma kupić towar. Jestem bardzo ciekawy kolejnych tygodni i miesięcy jak to się skończy. 5%+ na 30 latkach to jest kosmos xd
  • Odpowiedz
@jason676: ja tam sie nie znam, slucham na youtubie ludzi, zawód inwestor, iwuć(i ten łysy), tomasz trela, piotr kuczyński(xelion), swedish investor, strona internetowa inwestomat. No i googluje jak czegoś nie rozumiem, a że lubie też notować to sobie zapisuje dużo rzeczy, wlasnych przemyśleń(chociażby dla beki żeby sprawdzić za pare miesięcy) pewnie przydało by sie jakąś książke łyknąć w temacie ale jeszcze nie wiem jaką
  • Odpowiedz