> zpool list NAME SIZE ALLOC FREE CKPOINT EXPANDSZ FRAG CAP DEDUP HEALTH ALTROOT data 109T 36.2T 72.9T - - 6% 33% 1.00x ONLINE - @hpiotrekh ale to chyba nie jest przez VPNa? U mnie aktualnie przy ~40 MB/s (i znowu nie chce iść więcej nawet) jest load avg 7 i
@assninja: ja tam się c---a znam xD ale ostatnio kupowałem mini pc pod nas i trochę tych testów popatrzyłem i pamiętałem, że spokojnie na terminalach wykorzystywali LAN 2,5G.
Może to jednak VPN, może szyfrowanie dysków jak masz włączone pożera CPU?
@assninja: Na pewno kiedyś był tekst od IBM jak "zmusić" procesor do działania na 10gbps (jak były wolne) pod Linuksem, w sensie wyłączanie różnych rzeczy. Musisz go odszukać i wtedy na N100 może się udać
#qbittorrent 80% cpu, wireguard 100% cpu na wszystkich rdzeniach xD
macie doświadczenie jakiego typu cpu byłby potrzebny by to mieć całe 2gbit przez VPNa?
#wireguard #linux
@assninja: https://www.cpubenchmark.net/compare/4304vs5157vs3144/AMD-Ryzen-Embedded-V1500B-vs-Intel-N100-vs-Intel-Pentium-Silver-J5005
to chyba nie problem procka, bo Futro na J5005 łapie dużo więcej, a to słabszy procek i nie przekraczał 40%
> zpool listNAME SIZE ALLOC FREE CKPOINT EXPANDSZ FRAG CAP DEDUP HEALTH ALTROOT
data 109T 36.2T 72.9T - - 6% 33% 1.00x ONLINE -
@hpiotrekh ale to chyba nie jest przez VPNa? U mnie aktualnie przy ~40 MB/s (i znowu nie chce iść więcej nawet) jest load avg 7 i
źródło: image
PobierzMoże to jednak VPN, może szyfrowanie dysków jak masz włączone pożera CPU?
Testing download speed................................................................................
Download: 1873.04 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload:
Pobierznadal jest wujnia xD
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: giphy
Pobierz