Wpis z mikrobloga

@Usmiech_Niebios: Dobra rozpiszę. Do 2027 roku koalicja popelnia masę błędów przy rządzeniu czym zniechęca do siebie swoich wyborców. W międzyczasie Kaczyński umiera ze starości albo na zawał i Braun na bazie swoich 6% przejmuje elektorat konserwatywno-prawicowy. W 2027 uzyskuje razem z Konfederacją zyskują większość konstytucyjną i zmieniają ustrój z parlamentarnego na prezydencki. Od tego czasu Braun dekretami przejmuje całą administrację Państwową i wykonuje rozkazy Kremla. Stajemy się drugą Białorusią w
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: ok, mamy jakiis deadline, jakieś pomysły itp. Teraz oszacuj prawdopodobieństwo realizacji tego planu, z uwzględnieniem horyzontu czasowego. I bez wymijających odpowiedzi w stylu "nawet promil wystarczy żebym się bał" XD
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Braun z 0,5% poparcia mi nie przeszkadza. Braun z 6% poparcia to dramat bo to jest milion osób które chciałyby żeby rządził sympatyk Putina. Myślę że realistycznie jest mniej niż 1% szans na taki scenariusz. Ale to i tak za dużo i trzeba przekonywać innych żeby jeszcze zminimalizować szansę Braunienki
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: a akceptujesz fakt że swoją niekompetencją zrobisz więcej dobrego niż złego w tym kierunku? twój szczyt subtelności to pisanie "braunienka" żeby się z rosjanami kojarzył XD No wybacz, ale udawanie sympatyka Brauna przez ciebie byłoby dla niego gorsze.
No i mniej niż procent czyli ile? Promil, dziesiąta promila? Jak chcesz mnie przekonać z takim marginesem niedokładności?
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: 0,5%. Będę go nazywał jak chce, swojego kandydata też przezywam od Cziłały bo mam z tego bekę i tyle xd. Nie rozumiem co masz na myśli z udawaniem sympatyka Putina? Braun chce wyjść z Unii, wyjść z NATO, dołączyć do BRICS, normalizować stosunki z Rosją i prowadzi politykę antyukraińską. Wszystkie jego postulaty jakoś dziwnie zbiegają się z polityką Kremla. Ma Putina pocałować w tyłek żebyście uwierzyli ze jest jego
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: oczywiście że będziesz robił co chcesz, przeciez nie mam jak zabrać ci prawa do autokompromitacji XD
Ile pieniędzy postawiłeś na ten plan? Bo jeśli bukmacher oceni prawdopodobieństwo na mniejsze niż 1:200 (a oceni) z matematycznego punktu widzenia stawianie kasy ci się opłaca :3

Nie rozumiem co masz na myśli z udawaniem sympatyka Putina?

No ja już pisałem o potencjale intelektualnym, który przejawia się między innymi czytaniem moich postów z błędami.
  • Odpowiedz