Aktywne Wpisy

kartofel +333
#antykapitalizm
Mordo, tylko prywatna służba zdrowia! Inaczej komunis.
Mordo, tylko prywatna służba zdrowia! Inaczej komunis.
źródło: 1000019181
Pobierz
OCIEBATON +119
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000019181
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Zrobiłem sobie mały research i pobawiłem się paroma technologiami z zakresu Daty takimi jak Databricks, Snowflake, czy PySpark. Jeżeli chodzi o DevOps to mam małe doświadczenie. Głównie mieszanie przy jakiś pipelinach, czy dodanie nowego S3 przy pomocy CDK. Mniej więcej wiem, co się dzieje po stronie AWSa.
Wydaje mi się, że minimalnie bardziej podoba mi się Data. Jednak w ofertach widzę spore rozbicie na Data Scientist, Engineer i Analyst. Czy jest spore zapotrzebowanie na Data Engineerów, czy obecnie mocne ssanie jest na Scientistów ze względu na rozwijające się AI?
Jak to jest w DevOpsie, czy najlepiej wykuć jedną chmurę dobrze i wokół niej się obracać? Czy ciężko jest przejść potem np. z AWSa na Azura. Czy pracodawcy potem są skłonni zatrudniać ludzi z doświadczeniem z innymi chmurami?
Co według Was ma większy potencjał na przyszłość?. Podobają mi się obie drogi, ale nie do końca wiem na którą się zdecydować.
#pracait #programowanie #programista15k #devops
@NootYet: Najpierw maksujesz jedną chmurę, potem ewentualnie inne. Na początek AWS bo to najpopularniejsze.
Komentarz usunięty przez moderatora