Wpis z mikrobloga

#gielda Teraz jeszcze niech morgany itp zmienią swoje "przewidywania" na sp500 w kierunku 6500 po ostatnich korektach i będzie fajne xD. Beka z tego jaką apokaliptyczną wizję robili, a jesteśmy miesiąc po zawirowaniach i po wszystkim. Tyle są warte ich przewidywania xD
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@programistalvlhard: Morgany, Goldmany, mirki i anony czasem się mylą, a czasem mają rację. Czy można w ogóle oczekiwać, że jakiś podmiot na rynku będzie miał zawsze trafne zapatrywania na przyszłość?
  • Odpowiedz
Bardziej chodzi mi o to jak szybko obniżyli prognozy, tak szybko będą te prognozy znów podnosić i ścigać się w targetach

@programistalvlhard: Aaa, OK, ale to raczej normalne, że widoki na stan rynku się zmieniają.
  • Odpowiedz
Bardziej chodzi mi o to jak szybko obniżyli prognozy, tak szybko będą te prognozy znów podnosić i ścigać się w targetach

@programistalvlhard: no tak, ale nie da się ukryć, że sytuacja jest koszmarnie dynamiczna. Wycena została zrobiona na podstawie informacji, które przestały być aktualne po tygodniu, bo czitos zmienia zdanie 2x w tygodniu. Nie wiem, czy to kiepsko świadczy o tych przewidywaniach, bardziej o stabilności legislacyjnej w US.

Prognozy byłyby
  • Odpowiedz