Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +130
Przyszła pora na nowe #rozdajo
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
źródło: wykop rozdajo 100 zl
Pobierz
#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem #wirsprawiedliwosci #sztukadlasprawiedliwych
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD

#homeassistant
A co tu się rozpisywać, podłączyłem, skonfigurowałem i sobie działa.
@Szym3kSzym3k: twórcy wycofali się ostatecznie ze wsparcia dla zigbee i matter w tym samym czasie. Włączyć to można nadal ale nie jest rozwijane ani nikt nie obiecuje stabilnego działania wtedy. Jak wybierzesz jeden protokół to powinno być wszystko git
Ciężko powiedzieć, ja bogatszy o wiedzę i doświadczenie po paru miesiącach używania bym w MOIM setupie teraz tego nie montował.
Przez to, że to jest taki mały pyrtek to ma słabiutką antenę, u mnie miał problem z zasięgiem najbliższego urządzenia wzmacniającego sygnał.
Urządzenia w promieniu paru metrów działały bez najmniejszych problemów, ale na piętro to był problem, musiałem kupić totalnie niepotrzebne mi gniazdko zigbee, które robi u dołu schodów jako wzmacniacz
[18:40:43] INFO: Preparing to start...
[18:40:43] INFO: Socat not enabled
[18:40:43] INFO: Starting Zigbee2MQTT...
Starting Zigbee2MQTT without watchdog.
[2025-06-11 18:40:45] info: z2m: Logging to console, file
@Szym3kSzym3k: dość dawno to robiłem, już w sumie nie pamiętam dokładnie co i jak. Generalnie z takich podstawowych rzeczy które mi przychodzą do głowy to:
- aktualizowałeś firmware w donglu do najnowszej wersji?
- w configu z2m ustawiłeś właściwy adapter? (w sensie ember a nie ezsp)
Też jak instalowałeś z2m? Jako dodatek do HA czy osobna maszyna wirtualna/kontener?