Wpis z mikrobloga

Przeczytałem wpis, wedle którego PiS jest partią rosyjską. Czy tam prorosyjską. Abstrahując od różnych zarzutów pod adresem tej partii i prezydenta z niej się wywodzącego, to czy może ktoś wyjaśnić dlaczego prezydent z tej rzekomo rosyjskiej partii cieszy się największym zaufaniem wśród Ukraińców w rankingu polityków zagranicznych? Na pewno jest jakaś umysłowa akrobacja, żeby to wyjaśnić. Albo sami Ukraińcy o tym nie wiedzą. Czekam na fikołki.

Tagi dla zasięgu: #pytanie #polityka #bekazlewactwa #bekazpisu #neuropa
AlexBrown - Przeczytałem wpis, wedle którego PiS jest partią rosyjską. Czy tam proros...

źródło: temp_file4895684804790354941

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlexBrown: duda i PiS są prorosyjscy bo tak, co prawda chcieli dawać jak najwięcej ukraińcom a Duda przodował w pomaganiu, ale mimo to PiS wspiera rosję. Niektórzy ludzie łapią się na taką propagandę a niestety dalej mają prawa wyborcze
  • Odpowiedz
@AlexBrown: typie XDDD co tutaj sympatie ukraińców mają do rzeczy? XDDD pisiostwo wspierało ruskich na przykład przez bratanie się z prorosyjskimi partiami z zachodu czy na przykład skłócając nas z EU i o to się sprawa rozchodzi wielki myślicielu.
Masz tu na deser słowa Krasnodębskiego z pisu, sierpień 2022 r.

Uważam, że zagrożenie dla naszej suwerenności ze strony Zachodu jest większe niż ze strony Wschodu – tłumaczył polityk w programie
  • Odpowiedz
  • 3
@Arizona221 @Lemmonix
Tymczasem Niemcy:
Angela Merkel (CDU): otworzyła Nordstream,
Gerhard Schröder (SPD): pracuje w Gazpromie,
Były minister finansów Helmut jakiś tam (FDP): powiedział, że Ukrainy nie ma sensu wspierać, bo i tak zaraz upadnie,
Zieloni: optowali za wyjściem z atomu, przez co Niemcy postawiły na
  • Odpowiedz
@AlexBrown: Wyborcy kolaicji deweloperskiej żyją w swoim świecie, który tłumaczy im tvn, wyborcza i tvpo i wszędzie widzą pro-rosyjskość tylko nie u tuskaszenki xD Dyskusje z tymi sekciarzami nie są za bardzo możliwe, oni mają swoje dogmaty
  • Odpowiedz
@AlexBrown: niemcy co prawda ociagały się z pomocą, DALEJ robią interesy z rosją jednocześnie pomagając ukrainie, ale mimo wszystko Duda i Kaczor rosji służą i oni są najgorsi. Proste, logiczne i sensowne
  • Odpowiedz
@AlexBrown: Po pierwsze daruj sobie z "waszych". ( ͡ ͜ʖ ͡) Po drugie to mój stosunek do niemców był zawsze dość chłodny i mocno sceptyczny. NS2 to był oczywisty projekt polityczny z kacapstanem i mnie bardzo cieszy, że rura sobie poszła w powietrze. Thank you USA jak to JE Radosław Sikorski napisał. XD
Oby teraz cheetos tegoż NS2 nie uruchomił na nowo, bo wieści w
Lemmonix - @AlexBrown: Po pierwsze daruj sobie z "waszych". (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Po drugie to...

źródło: have-you-said-thank-you-once

Pobierz
  • Odpowiedz
@XgabrielX: żeby tylko, ja czasem słyszę co emerytka z mojej rodziny słucha i to jest wyższy poziom propagandy - gdzie jakiś fanatyk z dużymi zasiegami twierdzi że debata Trzaskowskiego była całkowicie prawidłowa i reszta kandydatów po prostu stchórzyła, co z tego że zaprosili kandydatów 2 godziny przed debatą
  • Odpowiedz
@AlexBrown: ja tam nie mam wątpliwości, że Kaczyński ruskich nie lubi, ale rozbijanie jedności UE, bratanie się w UE z Orbanem (tu chyba nikt nie ma wątpliwości, że to onuca) i innymi skrajnie prawicowymi partiami oraz demontaż demokracji w Polsce jest działaniem prorosyjskim. Po prostu osłabiało nasz kraj i wspólnotę do której nalezymy. Więc rozumiem skrót myślowy, że PiS to partia prorosyjska. O lizaniu rowa Trumpowi już mi się nawet
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: Klasyczny wyborca Koalicji Odpadów XD Tak, to prawda, wszystkie partie prawicowe są populistyczne i prorosyjskie a demokracja istnieje tylko i wyłącznie kiedy rządzą noeliberalne elyty. Niesłuchanie się niemiec i francji i krytykowanie ue to rozbjanie jedności, nie wolno!! Tylko całkowita uległosc wobec wielkiej ue wzmocni nasz kraj! W Polsce najważniejsze powinno być prawo UE, nie jakaś konstytucja.
  • Odpowiedz
@AlexBrown: Dosłownie kojarzę PiS jako najbardziej anty ruską partie jaką miała nasza polityka po 1989 roku, ja jestem na tyle stary że pamiętam jak Tusk się z Putinem chciał przytulać zgodnie z linią polityczną Angeli Merkel a nie tylko ten żyjący Kaczyński a jeszcze ten który już umarł krzyczeli przeciwko Ruskim i wtedy to właśnie dzisiejsza opcja rządowa mówiła o tym że to przesada i trzeba dać Putinowi szansę -
  • Odpowiedz