Aktywne Wpisy

Shatter +298
Ja nie wiem jak następne pokolenia mają żyć. 90% rodziców to ludzie k---a skrajnie nieodpowiedzialni i głupi. Dzieciaki ledwo umieją mówić a te głupie kwoki dają im do łapy telefon z włączonym tiktokiem albo innym gównem, gotowanie mózgu od młodości.
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a
źródło: child-phone
Pobierz
Ejszyn +216
No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,

Wie, że to ostatni moment, żeby jeszcze coś poszumieć
Jak zacznie się cykl obniżek stóp na co nałoży się zmniejszanie liczby budowanych mieszkań (co już się zaczęło) to spadkowicze zaczną mieć cieplutko
Jeżeli to tego dojdzie jakiś program rządowy po prezydenckich to nawet cieplej
Stay tuned xD
#nieruchomosci
@gniazdownick: guzik prawda, ze się zaczęło nadal jest rozpoczęte rekordowe ilości budów. Będzie oddawane w 2025+2026+2027 po minimum 200k nowych mieszkań rocznie. Czyli nadal rekordy.
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-22 o 13.06.44
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2025-04-22 o 12.49.35
Pobierza o ile maja sie obnizyc stopy - zeby cos tu zadzialalo?
@gniazdownick:
@acpiorundc: to na podstawie tych "mitycznych 800 tys w budowie" i wliczając domki jednorodzinne ? xD
Nie tnij skrina tak żęby nie było widać legendy
@del855: no sądząc po waszym poziomie spanikowania i histerii - niewiele xD
@GomiGomi: co tacy nerwowi spadkowicze jesteście? A podobno to wzrostowicze są agresywni ojojoj
@gniazdownick: to akurat nie było specjalnie bo tego nikt nie ukrywa, że oddawane mieszkania liczą się wszystkie tak jak na 2 screenie indywidualne + deweloperskie + spółdzielcze + komunalne itd.
@acpiorundc: "mieszkania INDYWIDUALNE" XDDDD
źródło: podaż
Pobierz@GomiGomi:
Spadkowicze tak kwiczą, że rzeczywiście trzeba by mieć oczy w dupie, żeby nie widzieć co się dzieje. Końcówka korekty się zbliża i jedziemy na północ. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w czasie BK2 - stopy zostaly obnizone o 100 pp - nikt nawet nie zauwazyl....
dzis to sie okazuje sprawa zycia i smierci te nastepne 100 pp
@gniazdownick:
@GomiGomi: no zupełnie jakbym czytał w 2020r że nie będzie obniżek stóp a w 2023 że BK2% nic nie da xD
Ale wy macie tę odkleję xD
I dlaczego sytuacja teraz jest inna?
Po pierwsze ceny bazowe są bardzo wysokie i zawierają w sobie już niebyłe projekty typu KnS0% cyz inne paszykowe urojenia. Na nie w zasadzie nie ma szans. Po drugie sentymenty inwestycyjny się zmienił, nagle okazuje się, że
- ceny bazowe nie wcale wcale wysokie przy tych samych cenach mieszkania by szły jak woda, gdyby stopy były na normalnym poziomie. Relacja do wynagrodzeń jest grubsza zachowana.
- "sentyment" xD te oceny sentymentu to płyną od ludzi, którzy słuchają jakiegoś Midla i sobie coś tam roją co myślą inwestorzy. Mam lokale ze stopą zwrotu nawet na 10%. Myślisz, że mi się sentyment na
@GomiGomi: A zdziwisz się, bo z grubsza nawet tak xD Kiedy spadkowicze wypisywali tutaj epistoły o spadkach ja lurkowałem rynek i ładnie weszło