Wpis z mikrobloga

Ja nie wiem jak następne pokolenia mają żyć. 90% rodziców to ludzie k---a skrajnie nieodpowiedzialni i głupi. Dzieciaki ledwo umieją mówić a te głupie kwoki dają im do łapy telefon z włączonym tiktokiem albo innym gównem, gotowanie mózgu od młodości.

Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a rodzice powinni ponieść konsekwencje debilizmu, szkoda że to się nie wydarzy.

#takaprawda #telefony #patologiazewsi #patologiazmiasta #madki #rodzicielstwo #dzieci
Shatter - Ja nie wiem jak następne pokolenia mają żyć. 90% rodziców to ludzie k---a s...

źródło: child-phone

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: ty się za bardzo nie martw o ludzi, dotychczasowa historia pokazuje że starcy zawsze narzekali na młodych, a wszystko szło do przodu i żyjemy sobie coraz lepiej z pokolenia na pokolenie
  • Odpowiedz
via Android
  • 33
@heniek_8 ja nie mam nawet 30 lat xd
Dotychczasowa historia jednak nie widziała chyba sytuacji, kiedy matki przestawały zajmować się dziećmi i dawały im do ręki magiczne pudełko na kilka godzin dziennie od wieku niemowlęcego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Hambercios trochę tak, trochę nie, aktywnie ograniczam korzystanie z wszelkich mediów społecznościowych i namawiam do tego każdego. Wystarczy wbudowane narzędzie w telefonie.
  • Odpowiedz
@Shatter: kiedyś to matka umierała przy porodzie i sierota zajmowała się żebraniem do czasu ukończenia 10 roku życia, wtedy mogła pójść do fabryki na cały etat 12 godzin dziennie

naprawde dobrze nam się żyje że nie masz większych zmartwień
  • Odpowiedz
via Android
  • 17
@heniek_8 no, jak zebrała to chociaż siedziała z tym dzieckiem. Nie doceniasz siły uzależnienia i pozbawiania młodego mózgu możliwości doświadczania
  • Odpowiedz
a wszystko szło do przodu i żyjemy sobie coraz lepiej z pokolenia na pokolenie

@heniek_8: Ciekawe, czy to samo mówili w przeddzień rewolucji październikowej albo francuskiej, lub w każdym innym momencie, gdy ktoś robił jakiś przewrót i "może i za 300 lat będzie lepiej, ale na razie jest c--j w dupę i widły w plecy" xD
  • Odpowiedz
@tellet: no i co te rewolucje zmieniły, na ograniczonym terenie, w ograniczonym czasie oczywiście namieszały w życiu kilku milionów, a jako ludzkość idziemy do przodu

jeszcze można dodać Hitlera, Mao, Pol Pota itd - było minęło idziemy dalej
  • Odpowiedz
@heniek_8: no kozacko - to się fajnie mówi z pozycji ptysia w foteliku, czytającego o tym w internecie, tylko nie wydaje mi się, żebyś tak popierał tego typu rzeczy, gdyby się to działo nie w monitorku w wikipedii, tylko za oknem na zywo.
Innymi słowy- niech się rewolucjonizują jak najdalej stąd.
  • Odpowiedz
  • 14
@Shatter: Bo robią podstawowy błąd, kończą prokreacje na 1 jednym dziecku. W rezultacie dzieciak cały czas chce ich atencji, co jest zwyczajnie męczące jak cały czas musisz się zajmować dzieckiem. A ponieważ jest to tak męczące nie chcą drugiego dzieciaka. Najlepiej zrobić szybko 2-go dzieciaka i w ten sposób dzieci bardzo dużą część czasu spędzają razem i masz w dużej mierze dobrze zagospodarowany czas. Nie popieram gapienia się w tablet/telefon,
  • Odpowiedz
  • 9
@Shatter kiedyś dawały inne takie duże magiczne pudełko, tobie pewnie też. A co smartfonów to nie zauważyłem tego o czym mówisz, a jak już to margines. Społeczeństwo jest dosyć uświadomione.
  • Odpowiedz
@heniek_8: bo elity faktycznie wychowuja swoje dzieci xD one czesto nie maja dostepu do internetu do 16 roku zycia. Oni potem studiują na harwardach i tworzą nowe technologie xD nie te k---a dzieci z ugotowanymi mózgami które nie mogą się skupić na 3 minuty
  • Odpowiedz
@Shatter: nastepne pokolenie bedxie spedzac czas wolny na terapiach dlatego polecam ksztalcic sie jako psycholog bo cos czuje ze cenki za terapie beda 500zl/h
  • Odpowiedz
@Shatter: tru, paradoksalnie smartfony bardziej ogłupiają społeczeństwo niż mu pomagają a i tak się znajdą ludzie co będą ich bronić bo 3/4 wykopu to dzieciaki przegrywy co nie potrafią inaczej w społeczeństwie się odnaleźć XD
Żałosne
  • Odpowiedz
90% rodziców to ludzie k---a skrajnie nieodpowiedzialni

@Shatter: w jakimś patologicznym środowisku się obracasz skoro wyszło ci te 90%
  • Odpowiedz
@Shatter: potem trzeba cały program nauczania w szkołach zmieniać (upraszczać), bo okazuje się nagle, że jest za trudny, a jak wiadomo wszystkie dzieci są wyjątkowe i każdy chce być poważanym i ważnym w przyszłości xD przykłady, obecna karta na czasie yt, albo wystarczy posłuchać współczesnej młodzieży. Tak jak młodzi zawsze byli głupi, tak teraz mamy już apogeum... co gorsza będzie tylko gorzej...
  • Odpowiedz
kiedyś dawały inne takie duże magiczne pudełko, tobie pewnie też.

@fraciu: no i ja np. oglądałem za gówniaka "Było sobie..." albo "Jak to jest zrobione". Inna sprawa, że dowolna bajka z CN czy innego kreskówkowego Jetixa potrafiła angażować dzieciaki na kilkanaście-kilkadziesiąt minut i jeszcze o tym miały okazję pogadać z kolegami ze szkoły.

A teraz mają trzepanie mózgu ~minutowymi shortami - to naprawdę nie chodzi o rozmiar pudełka ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Shatter to zależy jakich rodziców oceniasz. Ja jestem 30 z haczykiem i oceniając po moich znajomych, którzy mają dzieci, muszę powiedzieć, że są dużo pdpowiedzialniejsi niż poprzednie pokolenie.
  • Odpowiedz