Wpis z mikrobloga

Plakaty te są finansowane przez samego miliardera. Jak inaczej mógłby umieścić swoje zdjęcia w całym mieście?
  • Odpowiedz
  • 7
@tellet po prostu pogrsywne podatki i tyle, dziaΕ‚ajΔ… z najlepszych krajach do ΕΌycia na Ε›wiecie.
@dupox domyΕ›lam siΔ™, ale to juΕΌ mΔ…dre gΕ‚owy powinny ogarnΔ…Δ‡. Aaa nie ogarnΔ… bo to by w nich trafiΕ‚o. WiΔ™c siΔ™ nie da.
  • Odpowiedz
@tellet liniowy podatek jest w praktyce regresywny - 10% z 5k to jedynie 500, a przy 100k to aΕΌ 10k. Jednak jak masz 4.5k na ΕΌycie to te 500 robi kolosalnΔ… rΓ³ΕΌnicΔ™, a w przypadku drugim juΕΌ nie.
  • Odpowiedz
@Darth13: no ale to chwileczkę - gdzie ta równość względem prawa? To, że ktoś ma 4.5k na życie to jest efekt jego wyborów i/lub w jakiejś mierze losu, ale to jeszcze nie powód, by ktoś zarabiający te 100k miał nagle "z urzędu" dorzucać się więcej "bo jego stać" - a może on też ma jakieś plany, by z tej stówy wydać tyle, by mu się do pierwszego zostało tylko te
  • Odpowiedz
  • 14
@tellet A moΕΌe wΕ‚aΕ›nie po to, ΕΌebyΕ› rozwijaΕ‚ siΔ™ nie tylko dla siebie, ale teΕΌ dla spoΕ‚eczeΕ„stwa, ktΓ³re umoΕΌliwiΕ‚o ci ten rozwΓ³j? Drogi, szkoΕ‚y, infrastruktura, wyksztaΕ‚ceni pracownicy, zdrowe spoΕ‚eczeΕ„stwo – to wszystko kosztuje, a nie finansuje siΔ™ z dobrych chΔ™ci.

Progresywny podatek nie jest karΔ… za sukces – to wkΕ‚ad proporcjonalny do moΕΌliwoΕ›ci. Bo 15% z 1000 zΕ‚ dla kogoΕ› na minimalnej to realna walka o przeΕΌycie, a 30% z 20
  • Odpowiedz
  • 0
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE duża część jachtów jest produkowana w UE, czyli można ograniczyć pole do kombinowania, oprócz tego jest USA ale tutaj wchodzą w grę cła. Ten pomysł z VAT to jest luźny pomysł ale żeby takie rzeczy były skuteczne trzeba je wprowadzać w całej unii
  • Odpowiedz
@fraciu: No widzisz akurat ja wolΔ™ jednak ten zegarek dla siebie, a nie dla paΕ„stwa.
Państwo nic od siebie mi nie dało, nawet studiów państwowych nie robiłem. Nikomu nie wadzę, nikogo z roboty nie wygryzłem, nie dostałem się nigdzie z nadania, nie stać mnie na śmigłowiec czy luksusowe auto z salonu, a wchodzę na wykop i notorycznie czytam, jak to tacy jak ja srają pieniędzmi, szczają bilonem i powinni się
  • Odpowiedz