Wpis z mikrobloga

#knp #krul #bekazkuca #4konserwy #neuropa

Oho, już pierwsze pretensje o to, że ustawka między Kowalem a Olejnik z kartką z cytatami, i że starano się zdyskredytować Januszka xD. KaNaPiarze, pisałem to wielokrotnie, gdyby Korwin nie wypowiedział/napisał słów, które zostały mu przytoczone, to nikt by mu ich nie cytował w takiej chwili, to chyba proste prawda? Miejcie pretensje do niego, że tak ułatwił zadanie swoim politycznym przeciwnikom, a nie do jego przeciwników, że z tego ułatwienia korzystają. Gdyby Korwin 30 lat temu zdecydował, czy być poważnym politykiem, czy felietonistą-skandalistą żyjącym sobie wygodnie i dostatnio za napisanie kilku tekstów miesięcznie, to dzisiaj nie byłoby takich sytuacji. #polityka
  • 19
@wspolrzednebiegunowe: A gdzie maja szukac? Kazdy by wolal zobaczyc jakas dyskusje ideowa, a nie krzyzowy atak na Krula. Wszyscy wiedza jaki JKM jest i wcale nie za jego kontrowersje go luba, przewaznie. Rozczarowali sie, ale tez nie wszyscy, bo wielu sie spodziewalo takego obrotu sprawy - w koncu czego mozna sie spodziewac po Korwinie u Olejnik? Standardowo bylo... Poza tym to uogolniasz. Sa tacy co lubia szukac winnych "niepowodzenia" i sa
@spluczka: i znowu, gdyby zaproszony do programu "polityk" nie lubił tak często skandalizować i podnosić tematów o dupie marynie, to mielibyśmy w studio wrogo nastawionej telewizji, z przeciwnikiem politycznym, rozmowę o polityce. W polityce nie ma żadnych sentymentów, a chcącemu nie dzieje się krzywda.
@wspolrzednebiegunowe: ale chrzanisz.. przeciez nikt nie kazał takich tematów podnosić, tym bardziej że były już maglowane setki razy. Kto prowadził ten program. Korwin czy Stokrotka? O czym był ten program? To miała być debata, czy kabaret?
@r00t: tak wygląda polityka, w każdym kraju, jeśli jest coś, co może zostać wykorzystane przeciwko przeciwnikowi politycznemu, to zostanie to wykorzystane, tyle. Korwin sam ładuje armaty swoim przeciwnikom.
@spluczka: jeszcze raz napiszę, tak wygląda i zawsze wyglądała polityka, Janusz zdecydował się być politykiem. Chcącemu nie dzieje się krzywda, nie zrobiono by z Janusza oszołoma, gdyby w porę funkcję polityka oddzielił od funkcji skandalisty-felietonisty. A o tym, o czym był ten program decyduje prowadzący i sam pracuje w ten sposób na swoją opinię. Tylko tu nie o to chodzi, Pretensje do Olejnik i Kowala o to, że udało im się
jeszcze raz napiszę, tak wygląda i zawsze wyglądała polityka, Janusz zdecydował się być politykiem

@wspolrzednebiegunowe: no i co z tego wynika? bo ja widziałem różne programy, w których prowadzący potrafił się kulturalnie zachować i zadawał pytania odnośnie meritum, a nie - stawiał szopki. to że programy w naszej TV to poziom szamba - jest dla mnie oczywiste, nie oznacza jednak że muszę się na taki poziom godzić i przyjąć to jako
widziałeś np. debatę z Farage'm z kontrkandydatem w BBC?

@spluczka: pytanie brzmi, jak wyglądałyby debaty z Farage'm, gdyby równocześnie uprawiał tak kontrowersyjną publicystykę jak Korwin? Może debaty z Farage'm dlatego są poważne, bo sam Farage takich tematów się trzyma?

to że programy w naszej TV to poziom szamba - jest dla mnie oczywiste, nie oznacza jednak że muszę się na taki poziom godzić i przyjąć to jako wyznacznik "normalności"

Ja pamiętam
pytanie brzmi, jak wyglądałyby debaty z Farage'm, gdyby równocześnie uprawiał tak kontrowersyjną publicystykę jak Korwin? Może debaty z Farage'm dlatego są poważne, bo sam Farage takich tematów się trzyma?

@wspolrzednebiegunowe: a kto nazwał Barroso "człekiem o charyźmie zużytej szmaty i posturze zgarbionego kasjera bankowego"?

Kto powiedział np. "jeżeli spojrzysz na to, komu częściej udaje się uzyskać wyższe wykształcenie - kobiety uzyskują je częściej, wraz z dobrą pracą, ale z różnych względów
@spluczka: pierwsze sformułowanie o mokrej szmacie to idiom, a kolejne wypowiedzi są zdecydowanie mniejszego kalibru i zgrabniej sformułowane, niż te JKM. Ale nawet jeśli brytyjskie środowisko medialno/polityczne stoi na o wiele wyższym poziomie, co pewnie jest faktem,to JKM wciąż gra w polską politykę i tym bardziej powinien uważać na wszelkie kwestie, które mogą zostać użyte przeciwko niemu, skoro wie, że przeciwnik będzie bił nawet poniżej pasa.
nikt takich rzeczy nie wyciąga podczas debat telewizyjnych, mamy media na poziomie szamba - i trzeba sobie z tego wreszcie zdać sprawę, zamiast się na coś takiego - godzić i traktować to jako rzecz normalną

@spluczka: celem Korwina i sympatyków powinno być wygranie wyborów, a nie troska o polskie dziennikarstwo, i to na wyborach/wizerunku powinni się skupić (teraz już za późno), a nie na tym, że dziennikarz jest wrogo nastawiony i
Po tej debacie powinienem czytać posty zwolenników JKM, że mógł kiedyś ugryźć się w język i dzięki temu ten program wyglądałby inaczej, a nie o tym, że dziennikarze są źli. O to mi chodzi w tym całym wpisie, nie tu powinniście kierować swoją krytykę.

@wspolrzednebiegunowe: nie, gdyby się gryzł w język - to nie miałby szans na jakikolwiek sukces. tym się różni właśnie od całej reszty polityków że nie mlaska, nie
@spluczka: cóż, reszta polityków gryzie się w język i wygrywa wybory, platforma wygrała wybory głosząc nie tak skrajne, ale jednak liberalne postulaty. Więc nie wiem skąd twierdzenie, że nie miałby szans na sukces.
cóż, reszta polityków gryzie się w język i wygrywa wybory, platforma wygrała wybory głosząc nie tak skrajne, ale jednak liberalne postulaty. Więc nie wiem skąd twierdzenie, że nie miałby szans na sukces.

@wspolrzednebiegunowe: PO już jest na scenie, "taka sama, tylko trochę inna" - też już jest, w postaci Gowina. na więcej nie ma miejsca
@spluczka: wiem, napisałem, że teraz już za późno, piszę o trzydziestoletniej działalności JKM w polityce. Po takim programie to ta działalność powinna być krytykowana, tego powinna dotyczyć refleksja, bo kogo tak naprawdę obchodzi Monika Olejnik? Wykonała zadanie, nadal będzie miała swój program, oglądalność się nie zmieni, taki przyjęła styl dziennikarstwa i za to jej płacą, nie jest obiektywna, nie kryje się ze swoimi poglądami, nie jest moderatorem dyskusji tylko uczestnikiem, taki