Aktywne Wpisy

wjkp +1060

drobne_na_taryfe +196
trzeba się zwijać z reddita, ubyło mi dziś 300 karmy za komentarz, że jeśli właściciele nie chcą żeby ich koty wpadały pod samochody i były krzywdzone przez zwyroli to może nie powinni ich wypuszczać samopas w środku miasta (wyzywanie od nazioli i victim blamerów gratis)
źródło: temp_file7116262061536374932
Pobierz

Dla mnie to są jedni z najbardziej sympatycznych ludzi, jakich poznałem.
#bialorus #ukraina #geopolityka trochę #kiciochpyta #polska
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-02 175134
PobierzA te dzikusy tj. dzisiejsza Litwa, nie lubią nas Polaków jak psów.
@Niedobry:Chyba żartujesz.
@KoniecTegoDobrego: bo poznałeś tych, którzy uciekli z reżimu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Niedobry: Gdyby byli nam najbliżsi kulturowo to bardziej staraliby sie aby obrać zachodnią scieżkę dla swojego kraju. A tam naprawde wiecej ludzi wybiera wspólpracę z Rosją - owszem urabia ich propaganda ale jednak.
W białoruskich szkołach uczą, żę Polacy od wieków przesladowali Białorusinów, a Rosjanie przyniesli im wolnośc i rozwój gospodarczy.
Armia Krajowa to kolaboranci nazistów, którzy mordowali Białorusinów.
Nawet kilkanascie minut tem wrzucilem wpis z
@Rzounierz88: Na Białorusi nas za to lubią XD Chyba nie zdajesz sobie jaka tam od ucznia szczuja na Polaków. AK na Białorusi jest przedstawiana jako nasz odpowiednik UPA, ba nawet gorzej bo tam wsadzaja
@camelinthejungle: Też to rozkminiam. Moim zdaniem winna jest m.innymi narracja antysytemowa w PL która ksztaltuje czesc poglądów w internecie.
Skoro wladze PL od lat kłóca sie z Łukaszenka,
Szacowano, że jakie on miał realne poparcie, kiedy "wygrał" z Cichanouską? Coś między 10 i 20%. Tylko że Białorusinów jest mniej niż Ukraińców, łatwiej ich było zastraszyć i dlatego jest, jak jest. Chociaż w 2020 walczyli naprawdę ostro o zmianę. Teraz już raczej po ptokach i czekają chyba
Ty utożsamiasz ich państwo, system, władze i propagande z normalnymi Białorusinami. Większość Białorusinów jakich poznałem są bardzo pozytywnie nastawieni do Polaków i nienawidzą swojego rządu i rosji. Białoruś jest zwyczajnie pod rosyjską okupacją i stąd ich kacapstwo.
Oto lista wielkich hetmanów litewskich według pochodzenia i lat
źródło: Screenshot 2025-04-03 15.18.52
Pobierz